Economia

ERC fa una crida a la participació dels 200.000 immigrants citats a votar en les consultes de diumenge

Edita més de 10.000 fulletons en diversos idiomes perquè els nouvinguts participin en els referèndum independentistes

ERC ha editat més de 10.000 fulletons en els vuits idiomes més freqüents dels nouvinguts a Catalunya per fer una crida al vot dels 200.000 immigrants citats a les urnes el pròxim diumenge en la tercera onada de consultes independentistes.

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha afirmat que la de diumenge és una "oportunitat històrica" perquè ciutadans de Catalunya, que es quedaran a viure al país i habitualment no tenen dret a vot, podran dir a les urnes "què volen que sigui Catalunya i cap on vol anar el país". A més, Capdevila demana que votin "sí" perquè s'ha demostrat que "s'ha esgotat la via autonomista i cal fer un pas endavant".

Capdevila ha explicat que en aquesta tercera onada de consultes independentistes hi ha 200.000 persones immigrades que podran votar i que són persones que fa anys que viuen a Catalunya i que s'hi quedaran. "És immigració estructural que no se n'anirà i és important que aprofitin aquesta oportunitat per donar la seva opinió", ha afirmat.

ERC no només vol fomentar la participació dels immigrants sinó que també demanen que votin que sí. Capdevila ha exposat que tot el procés contra l'Estatut i la incapacitat del Tribunal Constitucional per dictar sentència són motius suficients perquè les persones que votin diumenge ho facin demostrant que el poble català té dret a decidir quina relació vol tenir amb l'Estat espanyol. "S'ha esgotat la via autonomista", ha opinat Capdevila.

A més, la consellera creu que els debats que han sorgit darrerament sobre la immigració constitueixen un debat "negatiu i populista" que no aporta respostes als problemes d'integració i acollida de les persones nouvingudes. Per això, creu que és un motiu més que ha d'apropar les 200.000 persones immigrades a les urnes per demostrar que estan implicats amb Catalunya i que volen decidir sobre el futur del país. "Molts no tenen l'opció d'anar a un col·legi electoral i diumenge ho podran fer", ha conclòs Capdevila.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.