Economia

Els observadors internacionals destaquen la "validesa" democràtica de les consultes sobre la independència

La presència estrangera arribarà a totes les comarques catalanes

La cinquantena d'observadors internacionals que participaran aquest diumenge a les 212 consultes sobre la independència, a la que estan cridats 1,328 milions de catalans, han destacat la "validesa" democràtica de les consultes.

Uriel Bertran, portaveu de la Coordinadora Nacional, ha explicat que la iniciativa no es marca cap objectiu concret de participació a la jornada d'aquest diumenge i que l'objectiu és "visualitzar" una bona "afluència" de votants com es va aconseguir en les anteriors del 13 de desembre del 2009 i el 28 de febrer del 2010.

En relació amb el protagonisme dels partits polítics a la consulta, ha matisat que la naturalesa de les consultes s'ha de valorar per ser justament "transversal".

Tanmateix, Bertran ha destacat la necessitat de la participació dels partits polítics perquè, ha recordat, aquestes consultes "s'acabaran" de convocar quan el Parlament de Catalunya organitzi un referèndum vinculant per decidir sobre la independència.

Els representants de la cinquantena d'observadors internacionals que han pres la paraula durant l'acte de presentació d'aquest dissabte a l'Ateneu barcelonès han coincidit a destacar que la seva participació vol "ajudar modestament" a la iniciativa catalana i "validar" la transparència de la celebració, segons ha explicat Jean Guy Talamoni, cap del grup parlamentari de Corsica Libera de Còrsega.

Mariano Alava, tinent alcalde de la localitat alabesa d'Amurrio i membre d'Eusko Alkartasuna, ha explicat que amb la seva participació venia a "aprendre" de la iniciativa catalana per poder desplegar-la al País Basc on des de fa temps i amb decisió s'està reivindicant el mateix objectiu 'probablement no de la manera més encertada que es pot fer', ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.