Política

El PSC reclama a CiU que "aclareixi" la seva posició davant les consultes del 25-A

ERC creu que la incertesa sobre l'Estatut animarà a votar diumenge

El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha instat aquest dilluns a la direcció de CiU, que "aclareixi" quina posició té davant de la tercera onada de consultes independentistes que se celebrarà aquest diumenge a més de 200 municipis. "No ho aclareixen, no ens ho diuen, parlen de confederació de pobles ibèrics, no assenyalen ni aclareixen quin futur volen per a Catalunya", ha assegurat Collboni, que ho ha contraposat amb la posició del PSC, que "té clara" la seva opció "federalista".

"Ens agradaria que CiU digui si participarà, i si ho fa, que digui què votarà", ha dit Collboni, ja que "hi ha agrupacions de CiU que diuen que sí, altres que no diuen res, mentre la jerarquia de CiU no acaba de fixar la seva postura".

Per contra, ha assegurat que el PSC té "clar" el seu projecte "federalista, que defensa l'Estatut vigent i el seu desenvolupament". Collboni ha assegurat que no participaran ni secundaran aquestes consultes, ja que consideren que és una iniciativa que es circumscriu en un àmbit, l'independentista, que no comparteixen.

Un dels municipis que celebraran consultes és Sant Just Desvern, on resideix el president de la Generalitat, José Montilla. Segons Collboni, Montilla no té intenció de participar en la consulta.

ERC creu que hi haurà molts vots el 25-A
Joan Ridao creu que la incertesa que plana sobre l'Estatut, "amb un Tribunal Constitucional que dubta entre una retallada substancial i destrossar-lo del tot" pot "afavorir la participació" en les més de 190 consultes locals sobre la independència de Catalunya previstes per al 25 d'abril.

"Hi ha sobrats motius per anar a votar" al marge del que passi amb la futura sentència del TC", ha dit Ridao.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.