Compàs d'espera a Caixa Tarragona

El consell d'administració convocat avui no preveu, d'inici, l'aprovació del procés de fusió

La resolució de la incògnita es retardarà uns dies. El consell d'administració de Caixa Tarragona ha convocat per avui una reunió ordinària, en l'ordre del dia de la qual no hi ha previst, inicialment, l'acord d'obrir el procés de fusió.

El consell d'administració de l'entitat financera fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa tindrà un màxim de 21 membres. Pel que fa a l'assemblea resultant, haurà de tenir un màxim de 160 membres. La caixa de nova creació seria, per actius –81.600 milions d'euros–, la quarta de l'Estat, i el pes que pot prendre el territori en la nova estructura és el factor clau per mantenir la identitat.

Si bé de les converses que es mantenen a la cúpula no n'ha transcendit res, el sindicat de treballadors de Caixa Tarragona (SECT) i el comitè del majoritari a Caixa Catalunya, el sindicat d'estalvi de Catalunya, crearan un grup de treball per definir les propostes que han de presentar a la fusió. Gaietà Jové, secretari de la SECT, es mostra partidari d'una «reconversió» de les oficines, amb l'ampliació de serveis i departaments i que absorbirien el personal procedent de la desaparició de les oficines petites. Gaietà Jové és conscient que els serveis centrals seran els més perjudicats en la retallada de la plantilla. En aquest sentit, en recomana que «es promogui la diversificació dels llocs de treball i, en definitiva, que cal «ser imaginatius en l'aposta pel territori». Els sindicats s'han posat a treballar perquè l'acord no els agafi desprevinguts.

En el procés també és notori que la direcció de CiU, majoritària en la corporació fundadora, no acaba de pair un procés en què intervingui la caixa de la Diputació de Barcelona, controlada per l'aparell del partit socialista. Fonts de CDC consideren que s'ha fet tard en l'acord amb la resta de les caixes catalanes –Sabadell, Terrassa, Manlleu i Girona– i temen que la diferència de les dimensions entre les entitats sigui, de facto, una absorció. CDC veuria de bon ull una fusió amb caixes de dimensions més petites, com ara la del Penedès. Els diputats de CiU al Parlament faran avui la primera declaració pública amb relació al procés de fusió.

L'abecé de l'acord

La direcció de Caixa Tarragona és qui pren la iniciativa d'obrir les converses i les negociacions prèvies a fer el primer pas per a la creació de la nova entitat, que és el tipus de fusió que en aquest cas es promou. L'acord, al final del procés, però, correspon a l'assemblea general, formada per 112 persones en representació de la Diputació de Tarragona (38), dels impositors (42), dels ajuntaments i consells comarcals (18) i dels treballadors (14). El consell d'administració és l'òrgan de govern que pren el primer acord. En concret, es convoca per aprovar l'inici d'un estudi que té com a objectiu un projecte d'integració entre les entitats. Tot i que l'acord es limita a donar el vistiplau a l'estudi, les direccions de les entitats arriben als consells amb acords tancats, bàsicament, pel que fa al pes que adquiriran en la nova estructura.

L'estudi esdevé la radiografia de les accions a prendre, al detall, per a la creació de l'entitat. El consell l'aprova i el remet al Banc d'Espanya i a la Generalitat, que el dictaminen. L'assemblea general es convoca quan s'ha donat a conèixer el dictamen favorable. L'aprovació de l'assemblea comporta l'execució del pla i aquesta, la seva dissolució. Es constitueix una assemblea provisional que obre el període constituent de la nova entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El servei Reempresa dona suport a la continuïtat d’empreses

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona