Els diputats de CiU es pronuncien contra la fusió de Caixa Tarragona

Nadal remarca que és un símbol de capitalitat i que «ningú ha manifestat que passi per una situació difícil»

«Ara com ara, ningú no em pot convèncer que Caixa Tarragona i Caixa Catalunya s'hagin de fusionar.» Joan Miquel Nadal sentenciava d'aquesta manera l'oposició a la desaparició de la marca de capitalitat que suposa Caixa Tarragona i deia: «Ningú em pot fer manifestar que no pugui tenir vida pròpia.»

L'exalcalde de Tarragona, constituït en portaveu dels parlamentaris de la federació, va rebatre un per un els tres supòsits en els quals es podria plantejar la fusió: en cas que les dues entitats passin per una situació econòmica difícil; en cas que les dues estiguessin bé financerament i en el cas que Caixa Catalunya travessés una mala situació, d'on Caixa Tarragona «no estaria en condicions de salvar-la». Nadal va aportar més dades com ara la superposició d'oficines que significaria la fusió de les dues entitats, amb la conseqüent destrucció de llocs de treball.

Nadal també va apel·lar a la lògica i va demanar un exercici de transparència, de bat a bat: «No es pot especular sense saber què diu el Banc d'Espanya.» L'opinió de la màxima autoritat financera de l'Estat s'ha de comunicar a les institucions i als ciutadans: «Que ens diguin què passa, perquè penso que tothom ho vol saber.» Si bé els diputats prenien posició al matí, a primera hora de la tarda apareixien les primeres veus crítiques. Des d'alguns sectors s'apunta a la deixadesa que al llarg dels anys han demostrat els partits amb representació a la Diputació per situar polítics de «segona fila» als òrgans de l'entitat.

Carod-Rovira diu que el govern serà «respectuós»

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va dir ahir que el govern serà «respectuós» amb els acords de fusió a què arribin les caixes catalanes, inclosa Caixa Tarragona, ja que «el govern ho ha de facilitar i pot posar-hi la música, però no ha de dir quina és la parella de ball». Carod va recordar que «el govern no fusiona», però va admetre que «no és responsable fer veure que no passa res», per la qual cosa «ha de posar les condicions» perquè les entitats d'estalvi que travessin per dificultats i ho vegin com una sortida puguin ajuntar-se.

L'impacte mínim

ICV de Tarragona dóna el seu suport, en un comunicat, al procés sempre que la fusió respecti el paper de les caixes d'estalvi i la seva obra social, tenint en compte les legítimes aspiracions territorials. Reclama que el procés es faci amb el mínim impacte possible per a les plantilles de treballadors, i reivindica per a Tarragona i per a Catalunya un sistema financer amb garanties per a l'estalvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS