El sector de la jardineria ha caigut un 15% a Catalunya per la sequera i la crisi

El Gremi de Jardineria de Catalunya va aprofitar la nova edició que s'està fent aquests dies al Palau de Fires de Girona del Saló de la Planta, Jardí i Complements per presentar un estudi sobre la situació del sector a Catalunya. Les conclusions indiquen que la sequera de l'any passat i la crisi econòmica han provocat una caiguda d'un 15%, ja que aquests dos elements han repercutit en les vendes. Tot i això, el president del gremi, Andreu Massoni, va afirmar que de moment el descens és lleu, però creuen que empitjorarà, perquè la jardineria és «l'últim sector» on arriba la crisi immobiliària. A més, Massoni ha apuntat la problemàtica de l'intrusisme en el seu sector, ja que l'atur fa que molta gent que no s'hi dedicava ara treballi com a jardiner. D'altra banda, els vivers gironins han passat de facturar 49 milions d'euros el 2007 a una previsió de 30 milions per a aquest 2009, per la qual cosa moltes empreses busquen obrir nous mercats a través de l'exportació.

El saló es va inaugurar ahir amb la presència del conseller Joaquim Nadal i l'alcaldessa Anna Pagans, que també van inaugurar el congrés Bioenginyeria, Paisatge i Territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.