Xavi: «No entenc a què juga el Madrid, però m'interessa poc»

Xavi contraposa l'estil definit del Barça amb la indefinició del Madrid, però el veu perillós

Creu que els madridistes han fet una gran inversió per culpa del seu gran èxit i el triplet

EL projecte BLANC
«El Madrid és víctima del joc del Barça. La seva inversió és pel nostre èxit»
«Hem d'anar amb respecte. Ni de bon tros pensem a golejar el Madrid. És un gran equip»
prudent

Xavi Hernández és el futbolista que representa millor l'estil de joc del Barça, basat en una clara aposta per la possessió de la pilota, el joc d'atac, la pressió a camp contrari i la paciència en les accions en què sigui necessari. Amb els jugadors adients i treball, aquesta filosofia s'ha demostrat que és guanyadora. Ser fidels a aquesta idea és el principal actiu del Barça, que sempre té un punt de partida on tornar si les coses es torcen pel camí. Aquesta és la principal mancança del Real Madrid i la raó per la qual es critica tant Pellegrini, que encara no ha sabut dotar el seu equip d'una idea futbolística. «No entenc a què juguen ni quin joc volen, però m'interessa molt poquet. Nosaltres sí que sabem quina és la nostra filosofia», deia Xavi, que això sí, va deixar molt clar que aquesta circumstància no converteix el Madrid en un equip més vulnerable.

Qüestionat sobre si el clàssic representava una lluita del planter contra la cartera, es va mostrar incòmode amb aquesta definició –va preferir parlar de lluita entre dos estils diferents– i va afegir que si el Madrid s'havia vist obligat a fer una inversió tan gran en jugadors era per culpa «dels èxits i el triplet» que va aconseguir el Barça la temporada passada: «Són víctimes del nostre joc.»

Potser perquè la majoria de les preguntes que va haver de respondre insistien en la contraposició de models i la distància futbolística que separa els dos equips, Xavi no va deixar d'insistir que el Madrid era un equip «competitiu», amb grans futbolistes i que sempre complicava la vida al Barça. «Hem d'anar amb molt de respecte. Sempre és complicat guanyar el Madrid. Ni de bon tros pensem a golejar-los», va dir quan li van preguntar si era possible repetir una humiliació com el 2 a 6 de la temporada passada. En tot cas, la confiança que té Xavi en el seu equip també es va notar. Considera que si aconsegueixen mantenir el nivell de joc exhibit contra l'Inter de Milà en la Champions tindran moltes possibilitats d'aconseguir els tres punts i recuperar el lideratge que van perdre la jornada passada en empatar a San Mamés.

Puyol l'elogia i ell agraeix totes les lloances

Xavi Hernández, molt possiblement, quedarà tercer en les votacions per la Pilota d'Or. «Estic content amb la meva progressió, però jo depenc de l'equip. A més, això de la Pilota de Bronze no sé si existeix», va dir fent broma amb els periodistes. El de Terrassa ahir va rebre elogis de dues bandes. Del seu capità, Carles Puyol, i d'Iker Casillas. «A mi no em sorprèn com juga Xavi. S'ho mereix i el reconeixement de la premsa i dels premis individuals han arribat massa tard. El seu futbol és espectacular i és un jugador molt important per a nosaltres», va dir el defensa de la Pobla. Pel que fa a les bones paraules del porter blanc, les va agrair perquè «l'elogi afalaga» i no creu que sigui una estratègia per debilitar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.