Es posen a to

Leo Messi continua treballant per arribar a punt per jugar el clàssic contra el Real Madrid

Cristiano Ronaldo no està al cent per cent, però diu que jugarà, marcarà i guanyarà

L'argentí vol tornar a ser decisiu com ho va ser en els dos partits de la temporada passada

Els jugadors del Barça no tenen cap por del portuguès i recorden que ja el van aturar a Roma

El clàssic arriba dies abans que Messi destroni Cristiano en la Pilota d'Or i el FIFA World Player

Xavi espera que tots dos puguin jugar i no té cap dubte que Messi és millor que el madridista

Amb el permís de Xavi i Iniesta, Messi i Cristiano Ronaldo són a hores d'ara els dos millors jugadors del planeta. Com a mínim, els que tenen més capacitat de desequilibri. Després que el portuguès guanyés a l'argentí totes les distincions individuals el 2008, el blaugrana ha tornat la pilota al madridista aquest any. Tots dos s'han enfrontat tres vegades en els últims dos anys, amb una victòria per a cadascú i un empat, i Messi ha estat molt més decisiu que Cristiano. Va ser defensant el Barça i el Manchester United, però el seu nou duel en la lliga estatal a poques setmanes de l'entrega de la Pilota d'Or i el FIFA World Player, que acabaran sent per al blaugrana, estava marcat en el calendari amb vermell per tots els aficionats al futbol.

Ni l'un ni l'altre, però, arriben al clàssic en les seves millors condicions. Messi va entrenar-se ahir en companyia del seu inseparable recuperador, Juanjo Brau. Des que va caure lesionat dissabte passat a Bilbao amb un trencament de grau u a l'adductor de la cama esquerra, l'argentí no ha deixat de treballar ni un dia per arribar en condicions a aquest partit. Va estar a la banqueta contra l'Inter, però sabia que no podia jugar, ja que una lesió com aquesta requereix com a mínim una setmana de baixa. Intentarà ser protagonista en el clàssic, però el més probable és que el comenci des de la banqueta amb possibilitats que pugui entrar en la segona part si l'equip el necessita. Perquè Guardiola no pensa arriscar. Sap que el Barcelona té partits importants, com ara el de Kíev i els del mundial de clubs abans que s'acabi l'any i vol tenir Messi en condicions per a aquestes cites. Ahir, Tito Vilanova, ajudant de Guardiola, no es mullava sobre la participació o no de Messi en el partit: «És una lesió que en un dia o dos hi pot haver molts canvis. Hi ha diversos factors i la seva evolució anirà de dies, d'hores. No està descartat, encara queden moltes hores», deia en una entrevista en el programa Ona Esportiva d'Onda Cero Catalunya. Contra l'Inter, l'equip va demostrar que està per sobre de les individualitats. El Barça va jugar un gran partit sense Messi ni Ibrahimovic, però ahir Puyol explicava que prefereix que Messi pugui jugar, perquè «l'equip és molt més fort amb Leo». No li falta raó, al capità. Messi ha estat important en quatre dels últims cinc clàssics. L'argentí va marcar un gol en la victòria blaugrana al Camp Nou (2-0) del curs passat i en va fer dos en l'històric 2-6 del Bernabéu. Una temporada abans va ser decisiu, però per la seva absència per lesió, en la derrota blaugrana com a local (0-1) i res no va poder en l'humiliant partit del passadís. El millor clàssic de Messi va ser el del Camp Nou del curs 2006/07. Empat a tres, amb tres gols de l'argentí, el tercer, en l'últim minut.

Cristiano Ronaldo, per la seva banda, va reaparèixer dimecres contra el Zuric després de 56 dies de baixa. El portuguès es va lesionar en un turmell jugant amb la seva selecció i seguint ordres de Florentino Pérez, els doctors del Real Madrid han encaminat la seva recuperació perquè pogués estar en el clàssic. Podrà jugar i serà titular, però no ho podrà fer al cent per cent, com es va veure en els minuts que va disputar dimecres en la lliga de campions. És poc probable que pugui aguantar tot el partit en un escenari on ja va jugar amb el Manchester United i va fer una pobra actuació. La seva presència no fa cap tipus de por a Can Barça, com recordava ahir Vilanova: «Que jugui, que juguin els més bons, perquè no vull guanyar un equip en què no hi siguin tots. No tenim por, però sí respecte, ja que juguem contra un equip que destaca no només pel que s'ha gastat, també pel que ha anat acumulant al llarg dels anys.» A la teoria de Vilanova s'hi abonava també Xavi, el jugador que aquest any s'ha permès el luxe de discutir l'hegemonia de Messi i Cristiano, l'home que va ser escollit millor jugador de la final de la lliga de campions davant dels dos cracks mundials. «Per mi, Messi és el millor del món i Cristiano és qui va al darrere. Són dos jugadors que marquen la diferència. Sense ells, els dos equips perden potencial. Hi arribaran justets, però per a l'espectacle és millor que hi siguin», deia Xavi. Cristiano, per cert, ha tingut actituds fatxendes quan ha jugat contra el Barça. A Roma no va saber perdre i se les va tenir amb Puyol. Ahir, el capità deia que tot estava oblidat i recordava que el Barça ja havia aconseguit aturar el seu joc: «La millor manera d'aturar-lo és que el Barça tingui la pilota.» Xavi, per la seva banda, reconeixia que se'n volen revenjar: «S'ha de respectar com és cadascú, però a Roma va fer una cosa que no em va agradar. Va tenir un mal gest amb Puyi i no es va ni disculpar.»

Johan Cruyff creu que no són tan determinants

Johan Cruyff, seleccionador català, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat, José Montilla. Després de la trobada, l'holandès va analitzar el clàssic de diumenge. Per començar, Cruyff no creu que Messi i Cristiano Ronaldo hagin de ser els futbolistes més determinants del partit: «Tots dos són jugadors molt importants, però no són tan determinants en la sort del joc com ho poden ser, per exemple, Xavi i Xabi Alonso. Messi i Cristiano Ronaldo tenen la seva tasca i és molt vistosa, però no fan jugar millor o pitjor els seus respectius equips.» Respecte al joc que estan fent els dos equips, l'holandès té molt clar que el del Barça és millor, però també demana temps per al Real Madrid: «No es descobreix res si s'afirma que el Barça juga mil vegades millor que el Real Madrid, però s'ha de tenir en compte que el Real Madrid té un projecte nou i molts jugadors nous. És un plaer veure el Barça com està jugant. Tothom està enganxat a aquesta manera de jugar a futbol, de qualitat i de tècnica. Cal gaudir-ne. Però el Madrid està allà dalt, no juga bé, però hi és; està a punt de passar als vuitens de la Champions i té temps per millorar.» L'holandès, però, no va voler fer cap pronòstic, perquè creu que aquests partits sempre són diferents i va treure importància al fet que els blancs arribin al Camp Nou com a líders.

Cristiano Ronaldo diu que marcarà en el clàssic

Cristiano Ronaldo va tornar als terrenys de joc dimecres passat contra el Zuric després d'haver estat de baixa 56 dies per una lesió en un turmell que es va fer jugant amb la seva selecció. El portuguès va jugar els últims vint minuts del partit contra l'equip suís en la lliga de campions i, tot i que es va poder veure que té una mica de por, ell va explicar que es va trobar molt bé, preparat per ser protagonista en el clàssic de diumenge. «Estic molt content amb el retorn. Volia tornar a tenir les sensacions d'un futbolista. M'he trobat bé i vull jugar contra el Barcelona. No he pogut marcar contra el Zuric, però estic tranquil, perquè marcaré en el pròxim partit. Estic a disposició de l'entrenador. No sé què decidirà, però jo vull jugar contra el Barça i vull guanyar. M'és igual si guanyem per 0-1 o 0-2, el que vull és guanyar, i guanyarem», deia Cristiano Ronaldo després del partit contra el Zuric. L'estrella del Real Madrid va posar fre a les crítiques que està rebent l'equip de Manuel Pellegrini pel joc que està desplegant des que va començar la temporada: «He de recordar que, sense la meva participació, estem primers en la lliga i també som primers de grup en la lliga de campions. Amb mi o sense mi, els bons jugadors han de jugar i jo espero estar entre ells en el partit de diumenge. Espero jugar al Camp Nou.»

Els duels entre Messi i Cristiano Ronaldo

Tres vegades s'han vist les cares sobre el terreny de joc Cristiano Ronaldo i Messi. Va ser en les semifinals de la lliga de campions que van jugar el Barça i el Manchester United el curs 2007/2008 i en la final de la Champions de la temporada passada. El balanç d'aquests partits va ser d'un empat i una victòria per a cada equip. La primera vegada que les dues estrelles es van veure les cares va ser al Camp Nou en el partit d'anada de les semifinals de la Champions. El resultat final va ser d'empat a zero. Messi arribava minvat físicament a aquesta eliminatòria i Cristiano Ronaldo va tenir un mal dia al Camp Nou, i va llançar als núvols un penal en els primers minuts de joc. En el partit de tornada tampoc no es va veure Cristiano Ronaldo, però el Manchester United va guanyar gràcies a un gol de Scholes i es va classificar per a la final el dia en què Gabi Milito es va lesionar de gravetat. La tercera vegada que els dos cracks mundials es van veure les cares va ser en la final de l'edició passada de la lliga de campions. Cristiano Ronaldo va començar sent protagonista de la final de Roma, amb uns primers deu minuts molt bons, però després del gol d'Eto'o, el portuguès va desaparèixer, mentre que Messi anava guanyant protagonisme. L'argentí va acabar marcant el segon gol del Barça amb un gran cop de cap.

També són rivals en l'àmbit comercial

Leo Messi i Cristiano Ronaldo no són només rivals en un terreny de futbol. També ho són en l'àmbit comercial. Com a cracks mundials que són, les marques més importants del món volen que siguin la seva imatge. Cristiano Ronaldo és una de les icones de Nike i Messi ho és d'Adidas, firma que està a punt de llançar una pròpia línia de roba esportiva amb el nom del jugador blaugrana. Curiosament, passa tot el contrari amb els seus equips, ja que el portuguès juga en un equip que vesteix Adidas i l'argentí, en un que vesteix Nike. Tots dos també competeixen a l'hora d'anunciar refrescos de cola. Cristiano Ronaldo és una de les imatges de Coca-Cola i Messi ho és de Pepsi. Un estudi financer de Forbes estima que la temporada passada Cristiano Ronaldo va guanyar més diners en publicitat que Messi. El portuguès hauria guanyat 6,1 milions d'euros i Messi, 4,8. Tot fa pensar, però, segons aquests estudis, que Messi podrà superar el portuguès pròximament després d'haver guanyat el triplet amb el Barça i convertir-se en guanyador de la Pilota d'Or i el FIFA World Player. Messi té contractes comercials, entre d'altres, amb el Banc de Sabadell, Gillette i Mastercard i l'ha tingut amb Air Europa i Danone. Cristiano Ronaldo té contractes amb el banc portuguès Espírito Santo i també amb la marca de roba Pepe Jeans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.