Tot esperant el gol d'Ibra

El davanter suec fa quasi dos mesos que no veu porteria en la lliga

Pep Guardiola defensa la seva aportació més enllà del gol

El tècnic diu que el prefereix obsessionat que no pas desidiós

«El prefereixo obsessionat», va reconèixer ahir Pep Guardiola sobre com ha de portar la sequera golejadora Zlatan Ibrahimovic. Probablement ho està, el suec. Ahir va fer un mes del seu últim gol. Va ser aprofitant aquella passada llarga de Márquez en la derrota en la copa a casa contra el Sevilla. En la lliga fa quasi dos mesos que no marca, des de la victòria en el derbi contra l'Espanyol. Ho va fer de penal. La visita del Getafe es presenta com una altra oportunitat per posar fi a l'abstinència golejadora. En tindrà moltes més, «les que calguin», com va dir Guardiola alguna vegada.

A les mateixes preguntes, les mateixes respostes. L'entrenador del Barça no varia la seva posició respecte d'Ibra. Ahir, abans de dir que preferia l'artiller presoner de l'obsessió, havia explicat que ell, en la feina diària, no el veu així. «És un jugador amb molts recursos i sap que no el valoro pels gols que fa. El prefereixo obsessionat que no pas amb desídia, però el veig a un nivell altíssim. No tots els golejadors fan un gol a la setmana. Jugant i divertint-se ja ens ajuda molt. El gol ja arribarà.»

Guardiola no perd ocasió d'acaronar l'ego ferit de l'ariet que ha caigut en desgràcia. Ibrahimovic ha donat motius concrets al cos tècnic perquè hi confiïn. El seu inici de temporada va ser estel·lar, amb un gol per partit en les primeres cinc jornades i dues dianes clau: les que van donar al Barça les victòries en el clàssic contra el Madrid i en el derbi contra l'Espanyol. Llavors la línia evolutiva del suec al Barça està sent una mena de muntanya russa frenètica. Tan ràpida és la pujada com la baixada. Els «recursos» del suec, dels quals parla Guardiola, eren un plus en temps en què Ibra anava a gol per partit. Avui són clau en la seva defensa. Un avantatge respecte de Samuel Eto'o, implacable golejador que, en temps de sequera, li faltava futbol per aportar alguna cosa que no fos rematar. «L'altre dia vam fer dinou ocasions de gol, moltes gràcies a ell», va exagerar Guardiola. «A Valladolid, el gol de Xavi es consuma perquè Ibra arrossega els centrals al primer pal. Ens dóna la vida en aquestes accions», explicava el de Santpedor.

Durant l'entrenament de dijous, Guardiola va parlar una estona amb el golejador. Es coneix l'ascendència del tècnic sobre els seus deixebles, fins i tot en l'aspecte anímic. No són els millors dies d'Ibra al Barça. Probablement siguin els pitjors per a un jugador acostumat a defensar-se amb el llenguatge del gol. En el mes que fa que té sequera, va haver de sentir Guardiola després de perdre els nervis amb l'àrbitre en el duel contra el Vila-real, que li va impedir viatjar a Tenerife per sanció. També, en l'últim mes, va rebre l'Oscar a millor futbolista d'Itàlia, com si el passat tornés per recordar-li el prestigi que ha de defensar ara al Barça.

«El club va fer una inversió tan gran en ell precisament perquè ens dóna moltes coses», va insistir ahir Guardiola en roda de premsa.

Retratat pels companys

Sense voler-ho, el futbol de l'equip de Pep Guardiola deixa encara més en evidència la falta de gol de Zlatan Ibrahimovic. El ritme golejador del Barça retrata de mala manera el mal moment que viu el davanter suec amb la porteria. Al compàs de Messi, màxim golejador del campionat amb quinze dianes –per onze d'Ibra–, els blaugrana han marcat 14 gols en els últims cinc partits de lliga. En dues de les tres últimes golejades, contra el Sevilla i el Valladolid, Ibrahimovic estava al terreny de joc, però va ser incapaç d'afegir-se a la festa de la xarxa i en els dos últims partits es va poder comprovar que estava un xic obsessionat amb el gol. Guardiola diu que el suec dóna moltes altres coses a l'equip, però també sap que per a la moral d'un golejador el millor és posar fi aviat a la sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.