Pep: «Si els donem temps per pensar ens poden fer un nus»

Guardiola diu que és impossible que el Getafe es dosifiqui per a la copa

Ressalta la trajectòria dels madrilenys i la bona feina de Míchel

Enyora no jugar entre setmana, però no veu motius d'alarma en l'equip

«Estan a tres punts de la UEFA, a cinc de la Champions i vius en la copa. Són perillosos»
SENSE COPA
«Tens les cames menys cansades, però també el cap amb menys tensió i això és perillós»
EL GETAFE

Per primer cop des que Guardiola és a la banqueta blaugrana, la situació s'ha revertit. Serà el primer cop que el Barça, descansant tota la setmana, rebi un rival que ha tingut partit tres dies abans. Tant avui contra el Getafe, com dissabte al Calderón, seran els blaugrana els que hauran dosificat forces. «A nosaltres en aquesta situació [amb dos partits per setmana], malament no ens va anar. Per tant, no és un argument fiable. És cert que arribem amb les cames menys cansades, però també amb el cap amb menys tensió. No crec que ens trobem un Getafe cansat. És un equip molt bo. Mai he vist un equip que hagi vingut al Camp Nou pensant en el pròxim partit», va assegurar.

No amaga, però, que en principi no té motius per preocupar-se: «El que em dóna confiança és la situació en què estem i la manera com ens entrenem. Malgrat que no estem acostumats a tenir setmanes tan llargues, no tinc gaires motius per queixar-me.» El tècnic blaugrana respecta molt el conjunt de Míchel: «Els partits contra el Getafe sempre han estat complicats. Estan a tres punts de la UEFA, a cinc de la Champions i en les semifinals de la copa. A més, tenen un entrenador a qui li agrada el futbol i es nota en els seus equips. Té molt bons jugadors, un bon grapat d'ells sortits de molt bons planters, als quals si els donem temps per pensar ens poden fer un nus.» I va elogiar el seu entrenador: «Com a jugador va ser un referent. Era extraordinari. És un amant d'aquest esport i coneix tots els jugadors del món. Celebro que li vagi tan bé.» A banda de recordar «la motivació que tenia quan jugava contra nosaltres», creu que està «preparat» per acabar al Madrid, però que això «depèn del que pensi Pellegrini, Valdano, Pardeza o Florentino Pérez».

Insisteix que el Barça perdrà: «Sé que tard o d'hora ensopegarem, això no em preocupa. El que em preocupa és la manera com ho fem. Queda molta lliga i cinc punts no són res.»

No hi ha debat amb Henry.

D'igual manera que va defensar Ibrahimovic, el tècnic va tractar d'esvair qualsevol dubte sobre el moment de Thierry Henry: «Tinc molta fe en ell i no desistiré de trobar el millor Henry. Sóc molt tossut.» Va ser contundent quan se li va insinuar que Pedro li havia guanyat la partida: «Farà un bon mundial, fa un mes que només li ha faltat el gol. Té molts bons números en el temps que fa que és aquí. Titi està bastants esglaons per sobre de Pedro. El do de gol que té Pedro no el podem posar davant de la trajectòria d'Henry. Només cal mirar les trajectòries. Un ho ha guanyat tot i durant tota la vida que es baralla amb homes. Pedro tot just comença ara a barallar-se amb homes.» També va destacar les declaracions de Txigrinski en les quals assegurava que triomfarà al Barça: «Ja som dos que pensem igual. A veure si aconseguim trobar un tercer, un quart i un cinquè. Ho aconseguirà segur.»

Prudent amb Cesc.

El tècnic diu que entén que se li pregunti per la possibilitat de fitxar Cesc, però va deixar clar que ell no alimentarà el debat. Va ser contundent quan se li va preguntar si encaixaria en el seu equip: «No respondré aquesta pregunta. No té sentit respondre sobre jugadors que no hi són. No faig cap bé a ningú, la gent, ara, està ficada en la seva feina.» Va tenir paraules d'elogi per a Iniesta: «El seu nivell més baix és més alt que la mitjana.» Per a Xavi: «Quan me'n vaig anar del Barça amb 30 anys no ho vaig fer perquè estigués cansat, sinó perquè havent-hi Xavi veia que hauria estat molt de temps a la banqueta. És una gran sort tenir-lo.» I va posar l'exemple de la destitució del seu amic Valverde: «Ho lamento perquè és un molt bon amic i un molt bon emissor. Després d'empatar al Camp Nou anaven a renovar-li el contracte i ara l'han destituït. És una bona lliçó per veure com funciona aquest món. Avui ets molt bo i demà, si no guanyes, no hi ha tècnic, jugador ni president que ho aguanti.»

«El penal a l'Atlético també deu ser culpa nostra»

Guardiola no creu que el fet que el Barça i el Madrid no tinguin partits entre setmana hagi originat la campanya llançada des de Madrid sobre els infundats favors arbitrals al seu equip: «La temporada passada n'hi havia i també parlaven.» Malgrat que va assegurar que no gastarà «energies» en aquest tema, va ser contundent quan se li va insistir: «Els àrbitres a vegades s'equivoquen. Ahir [en referència al penal que van assenyalar a l'Atlético en el partit de copa contra el Racing], l'àrbitre es va equivocar en el penal. Igual diuen que és culpa nostra, que vam trucar a l'Atlético i els vam dir que tranquils. Tothom hauria de centrar-se en el joc i no en aquestes coses.»

Posa el crit al cel pel càstig al combinat del Togo

En un altre aspecte en què el tècnic blaugrana no es va mossegar la llengua és quan se li va preguntar per la sanció –quatre anys d'inhabilitació– que la CAF ha imposat al Togo per retirar-se de la copa d'Àfrica: «Estem en un món en què ens ho hauríem de fer mirar. Maten tres persones i a sobre els sancionen. Ens hem tornat tots bojos i paranoics. A vegades, ens hauríem de plantejar deixar de jugar», va dir visiblement indignat. I va demanar respecte als diversos organismes internacionals. «Tot plegat, em sorprèn cada cop més. Com pot ser que hagin matat un metge i el segon entrenador i no passi res? Hauríem fet el mateix, si el mort hagués estat Adebayor?»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.