El rodamón bielorús arriba a Itàlia

Després d'Alemanya, Anglaterra i la lliga estatal, Hleb jugarà a Itàlia per intentar recuperar prestigi

Aleksandr Hleb apura els seus darrers dies a les ordres de Pep Guardiola aquesta temporada. El jugador bielorús, que ahir es va fer un cop al turmell dret i no va poder finalitzar l'entrenament, ja sap que el seu proper destí és l'estadi Giuseppe Meazza de Milà, on es posarà a les ordres de José Mourinho. Hleb –que ahir va fer més gran la seva fama de despistat en ser el darrer a arribar al camp d'entrenament, cosa que va provocar que rebés una ovació dels seus companys, a mig camí de la broma i el comiat–, marxarà cedit al campió italià.

Amb 28 anys, Hleb podrà dir que ja ha jugat en cinc lligues, quatre de les quals són les més potents d'Europa. Va començar al BATE Borisov del seu país natal. D'aquí va saltar a l'Stuttgart alemany el 2000, en una operació en què també hi havia el seu germà Vyacheslav, que no va tenir tan bona sort com Aleksandr. Actualment, el germà petit de Hleb juga en la lliga xinesa. Després va estar cinc anys en la Bundesliga, en què de mica en mica es va guanyar la confiança dels tècnics i els espectadors alemanys després de 172 partits i 41 assistències de gol. El 2004, doncs, Hleb va ser fitxat per l'Arsenal d'Arséne Wenger, en què va jugar tres anys i no va guanyar cap títol. I com ja havia fet en l'equip alemany, fent més assistències de gol que no pas gols, una tendència que l'ha perseguit durant tot el curs, ja que al Barça no ha fet encara cap gol oficial, però sí tres assistències. Vestit de blaugrana, però, Hleb ha guanyat per fi títols, amb el triplet, tot i que a les ordres de Pep Guardiola la seva trajectòria sembla que hagi patit un sotrac. La cessió, doncs, semblava la millor opció per tal de reconstruir la carrera del millor futbolista bielorús, que serà entrenat per un home, José Mourinho, que té ben present els seus bons partits a l'Arsenal. Itàlia serà la cinquena lliga d'Aleksandr Hleb, que ja haurà jugat en la lliga, la Premier League, la Serie A i la Bundesliga.


Hleb acabarà l'estada anglesa amb el Barça i dilluns viatjarà cap a terres italianes



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.