El Barça s'acomiada d'Eto'o i saluda Ibrahimovic

Tot i que falten les firmes, Samuel Eto'o ja no és jugador del Barça

Marxa a l'Inter cinc anys cedint pas a Ibrahimovic, que serà presentat dilluns

Guardiola ja té el 9 que volia per substituir un home que ha fet història

Per mantenir-se al cim cal evolucionar. No aturar-se mai. Ser perfeccionistes i, si cal, fer sacrificis. El tricampió, el Barça, va tancar ahir una de les operacions més mediàtiques de la seva història centenària en desprendre's del seu millor golejador modern i portar un home que haurà de suportar molta pressió, però que té el caràcter i la classe per fer-ho sense patiments. Samuel Eto'o ja forma part de la història del Barça en la seva condició de tercer màxim golejador de la història del club, i gràcies al fet de ser el primer home que va marcar dos gols en dues finals de la lliga de campions diferents. El camerunès, després de cinc anys inoblidables, dóna el relleu a un home que ja arriba al Barça fent història: Zlatan Ibrahimovic, que passarà a ser el fitxatge més car de la història de l'entitat: 45 milions d'euros més la cessió de Hleb. L'operació que volia Laporta i que desitjava Guardiola, doncs, s'ha tancat finalment.

Eto'o se'n va cinc anys a l'Inter, en el qual cobrarà 10,5 milions d'euros cada any, a veure si té feeling amb Mourinho, amb qui ja ha parlat i amb qui es trobarà dilluns, quan els italians tornin dels Estats Units. Ibrahimovic, per la seva banda, el mateix dia, el dilluns, arribarà a Barcelona provinent de Suècia. El davanter va abandonar ahir la concentració dels interistes a Boston per agafar un vol cap al seu país natal, des d'on es desplaçarà a Barcelona, tot i que no es descarta que passi abans per la concentració del Barça a prop de Londres. Les presentacions, doncs, es faran dilluns, perquè aquestes negociacions inacabables encara no s'han acabat: falten les firmes. Una qüestió burocràtica, vaja, perquè ahir tothom va deixar ben clar que l'acord entre totes les parts és total, i els llocs web dels dos clubs ja parlaven obertament de l'operació reconeixent que falten «els últims detalls de l'acord entre el club i l'Inter, així com de la desvinculació de Samuel Eto'o del Barça», tal com deien les fonts blaugrana. Ahir a la nit, El director general corporatiu, Joan Oliver, va volar fins a Milà per enllestir la paperassa.

Quan el representant d'Eto'o, Josep Maria Mesalles, va aterrar ahir a la tarda a Barcelona provinent de Milà, es va veure clar que tot estava dat i beneït. «L'acord amb l'Inter és total, al 100%», va admetre just abans de començar a parlar del seu representat ja com a futbolista de l'Inter. Mesalles va deixar entreveure la insatisfacció d'Eto'o amb el club, afirmant: «Ha estat tot estrany, ja que el Barça es va posar d'acord amb l'Inter abans, i ens van dir llavors que arribéssim a un acord amb ells. Per això ha estat complicat. Ara només falta un pas administratiu per tenir clar que Eto'o ja no és del Barça, i perquè el jugador signi amb l'Inter.» El representant del camerunès, per cert, que hauria promès guanyar la lliga de campions amb l'Inter, també va negar que ells haguessin demanat mai cobrar una prima de fitxatge, com s'havia dit. A més, va afegir que aquest procés «ha estat dolorós» per a un jugador que «sempre estimarà el Barça», segons Josep Maria Mesalles.

Zlatan Ibrahimovic, doncs, per fi va poder acomiadar-se de José Mourinho, pujar a l'avió, i anar a Barcelona, on cobrarà uns 9 milions d'euros per temporada i signarà per cinc anys per tancar el serial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.