La millor medecina

Guardiola defensa a ultrança Messi i no vol polemitzar amb Maradona

Diu que de Leo no es dubta: «La trencarà altre cop i més aviat que tard»

Espera un Rubin molt dur físicament, al qual s'ha de guanyar obligatòriament

LEO MEsSI
«Sap que quan més coses li diguin i més dificultats tingui, més l'ajudaré»
MARADONA
«Si vol parlar que parli. S'entendran. Aquí continuarem gaudint d'ell
molts anys»
VUITENS DE FINAL
«Necessitem un triomf i un empat. Avui saben que és obligatori guanyar els tres punts»

Per molt que diguin a l'Argentina, a banda d'un talent futbolístic inqüestionable, una de les grans sorts que té Leo Messi és que Pep Guardiola sigui el seu entrenador. En la prèvia de la disputa de tres punts vitals per accedir als vuitens de la Champions, el de Santpedor va dedicar mitja roda de premsa a elogiar el de Rosario. Va ser una defensa a ultrança del davanter argentí: «Me l'estimo molt i li donaré una mà. Li donaré les dues i el que faci falta. Ell sap que quan més dificultats tingui, quan més coses li diguin, quan més li costi més l'ajudaré. Li agrada tant jugar a futbol, fer les coses tan bé i es tan generós que sap que aquí estem. El dosificarem si fa falta i el cuidarem.» El tècnic blaugrana diu que per molt que es digui, Messi tornarà aviat al seu màxim nivell. No en té cap dubte: «Jo no el veig només en una foto, o a la sortida del camp. El veig cada dia al vestidor, en els entrenaments i sé que més aviat que tard la tornarà a trencar. No entenc que quan no estigui fi tot sigui cosa seva. Això és un joc d'onze. Ho intento veure com un objectiu col·lectiu. Si un juga malament hi ha un perquè. Jo el veig com sempre.» Guardiola creu que és inútil dir que hi ha un Leo al Barça i un altre a l'Argentina: «Leo té dret a jugar malament un cop, dos, tres i els que li doni la gana. És el mateix jugador aquí que a l'Argentina i també la mateixa persona. Quan no estigui fi el que farem és ajudar-lo. A tots els éssers humans ens agrada que parlin bé de nosaltres.» Diu que és una temeritat insinuar que els premis individuals el canviaran i no veu problema que parli amb Maradona: «Si vol parlar-hi que hi parli. S'entendran. A Leo li donaran la Pilota d'Or i continuarà jugant igual. És el millor, i en aquest estadi continuarem gaudint d'ell molts anys perquè és molt gran i en té moltes ganes.» Guardiola no va voler entrar a valorar les paraules de Maradona, que exigeix més al blaugrana –«no estic allà i no sé el que hi passa», va ser el seu argument–, però ell té clar que no és bo dubtar del paper de Messi en un terreny de joc: «Jo he vist pocs jugadors amb la personalitat de Messi. Que quan van maldades digui: ‘Dona'm la pilota, que jo soluciono.' No veig enlloc aquesta falta de personalitat.» Al tècnic tampoc li agrada que alguns mitjans especulin sobre quan jugarà o quan no jugarà Messi: «Segons TV3 ja sabeu que demà jugarà i després serà suplent», va dir primer. Després va afegir: «Si puc li donaré descans, però no sé ni quan ni on. A més, sembla que faci mig segle que Leo no fa un bon partit, i això no és així. A València va estar entonat amb l'equip. Però no dubteu que estarà bé.»

A marge de Leo Messi, Guardiola diu que els tres punts d'avui són imprescindibles: «El campió rus em mereix el màxim dels respectes. A banda de per continuar primers, és vital guanyar. Amb set punts, ens en faltarien tres o quatre i no vull recordar com són els altres tres partits [a Rússia i a Ucraïna i l'Inter al Camp Nou] que ens falten.» No amaga que l'equip «ha de jugar millor» que a València, però no està preocupat perquè l'equip hagi abaixat el nivell en els últims partits: «No estem tan bé com podríem estar, però que això passi ara és un bon senyal. Tenim molt marge de millora per tornar al màxim nivell. Tinc massa fe en aquest equip i no tinc res més a dir. Quan més dificultats tinguem, més treballarem.»

Va admetre que l'alineació de Zlatan Ibrahimovic dependrà de les sensacions del jugador: «He descobert que tolera molt el dolor i si diu que no pot és que no pot», i no amaga que l'objectiu és «aparcar la Champions fins al febrer»: «Per a això, ens falta una victòria i un empat.» La victòria la vol avui, i amb Messi al camp.

La Pilota d'Or, Víctor Valdés i Gabi Milito

Pel tècnic blaugrana, el fet de tenir sis jugadors en la llista dels 30 nominats a la Pilota d'Or és un motiu d'orgull i satisfacció i un reconeixement a tot el grup: «Que n'hi hagi tants és un regal a tots els que vam ser aquí la temporada passada. Sense els altres ells saben que no estarien en aquesta llista.» Se li va preguntar què pensava del fet que entre els 30 no hi hagués cap defensa blaugrana: «No crec que estiguin molestos. Ells saben la importància que tenen els que hi són.» A Guardiola no el va sorprendre el bon partit de Valdés a València: «Ja sabeu quina és la meva opinió. És molt important per a nosaltres i estic molt content que estigui aquí.» El preparador també va tenir un record per a Gabi Milito que no llança la tovallola per tornar: «Cada cop està fent més coses. Fa passes endavant. Només li falta jugar un partit. Quan torni l'alegria serà molt gran.»

Touré veu difícil que l'alliberin de la copa d'Àfrica

Touré Yaya va revelar que ha tingut diverses converses amb dirigents del seu país per tal que l'alliberin de la copa d'Àfrica que s'ha de disputar del 10 al 31 de gener. Tot i això, creu que serà força inviable: «El president de la Costa de Marfil és una persona molt difícil i, malgrat que hi insistiré, vol tenir tots els jugadors importants en aquesta competició.» Touré, de fet, va revelar que el seleccionador ja li havia avançat que volia disposar de tothom el 28 de desembre, una circumstància que faria que es perdés quatre jornades (Tenerife, Sevilla, Valladolid i Sporting) de lliga. Respecte al partit d'aquest vespre, no es refia del conjunt de Kazan: «És molt perillós. No és conegut, però és capaç de sorprendre qualsevol.» Touré diu que és un «honor» ser un dels nominats a una Pilota d'Or que ell té clar que serà per a Leo Messi: «Per a mi és un honor jugar amb ell.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.