El Barça necessita vèncer i convèncer avui contra el Rubin Kazan

El Barça necessita els 3 punts i recuperar el seu joc contra el Rubin Kazan

Per fer-ho, Guardiola té pensat mantenir Messi en l'onze i dubta amb Ibra

Els russos admeten que tenen poques possibilitats, però lluitaran pel triomf

Ningú al FC Barcelona s'ha posat nerviós per la victòria per la mínima contra l'Almeria i per l'empat sense gols contra el València. Només faltaria. L'equip lidera la classificació en la lliga estatal i el grup F en la Champions i ha demostrat en els partits que s'han jugat fins ara que continua tenint la fam i el plantejament futbolístic intactes. Però també és cert que en els últims partits, ja sigui per motius físics o per una bona tasca dels entrenadors rivals, a l'equip de Guardiola li ha faltat el punt de frescor en el joc que el feia estar tan pròxim a la perfecció i passar per damunt dels adversaris amb una facilitat insultant. Els jugadors i el tècnic ja s'han encarregat en les últimes hores de recordar que és impossible guanyar tots els partits de la temporada, però el d'avui contra el Rubin Kazan (20.45 Gol TV) és un d'aquells enfrontaments que no es pot perdre de cap de les maneres.

Els motius són més que evidents. Amb els tres punts, el Barça faria un gran pas per assegurar-se la classificació per a la següent fase de la lliga de campions abans de viatjar a Kazan i a Kíev, dos desplaçaments ja de per si complicats i més en l'època en què tocarà fer-los. I després, tot el que no sigui una victòria alimentarà encara més la percepció dels més pessimistes, que ja comencen a insinuar que l'equip no està fi del tot. Per això també és molt important que el triomf sigui tan convincent com sigui possible i, si pot ser, recuperant la fluïdesa en el joc i la capacitat ofensiva innata que té l'equip.

Per fer-ho, Guardiola mantindrà en l'onze inicial Leo Messi. El descans per a l'argentí ja arribarà en la copa del Rei. El duel contra els russos, sense ser decisiu és, en paraules del tècnic, «vital», i se'l necessita. Amb el suport de la seva afició també serà una bona ocasió perquè Messi recuperi les bones sensacions i el seu somriure. Qui encara no sap si jugarà és Ibrahimovic, amb qui Guardiola no vol arriscar gens, encara que segurament avui passarà la prova definitiva. Absent Henry, Iniesta tornarà a ocupar l'extrem esquerre. Maxwell, el lateral al Camp Nou, recuperarà la plaça en l'onze.

Pel que fa al Rubin Kazan, arriba a Barcelona conscient que és inferior, però amb ganes de lluitar per un triomf que dispararia les seves possibilitats de classificar-se per a la següent fase. Malgrat la teòrica inferioritat, el Barça no ha d'oblidar que el Rubin és el campió rus i que en la jornada passada va empatar contra l'Inter de Milà gràcies a un gol de l'argentí Domínguez, el futbolista que cal vigilar de més a prop. El seu altre perill, Bukharov, és baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.