El director esportiu del Rubin Kazan és investigat per tres assassinats

Com ha aconseguit el Rubin, un club desconegut, dominar la lliga russa? Doncs amb diners, amb suport polític i bons fitxatges. Els dos primers punts els assegura el president, Aleksandr Gusev, que també és el vicepresident del consell regional de Tatarstan, la regió de la qual és capital Kazan. Els fitxatges els posa el director esportiu Rustem Saimanov, un empresari local que fa bé la feina, però que té ombres en el seu currículum.

Actualment, Saimanov té dues investigacions obertes. Una, des de l'any passat, per la seva participació en tres assassinats ocorreguts el 1996 durant una guerra entre clans mafiosos per aconseguir el control d'una empresa que controla jaciments de gas a Tatarstan. Saimanov va ser detingut el 2008, just quan el Rubin anava pel camí del primer títol de lliga gràcies als seus fitxatges. Després de passar uns dies a la presó, va poder sortir per romandre amb arrest domiciliari i, finalment, amb llibertat amb càrrecs, mentre continua la investigació, encara oberta. Saimanov és acusat de ser la mà dreta a Kazan de Radicom Iusupov, un empresari que la justícia investiga com a possible cap d'un clan mafiós moscovita.

L'altra investigació no és judicial: la va obrir la federació russa en relació amb possibles partits amb el resultat pactat la temporada passada, amb Saimanov com a mitjancer del Rubin. Es tracta d'una vella pràctica en el futbol rus, la dogovorniak, en què un equip es deixa perdre, a canvi que la següent temporada li toqui guanyar el mateix partit. La investigació, que pel que sembla no s'obrirà mai, en canvi, és la que es pregunti com va acabar Saimanov com a secretari tècnic del Rubin. Fer-ho, per a molts, seria entrar en un terreny perillós que aplegaria en un mateix despatx poder, política, màfia i futbol. Un còctel força conegut, a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.