BÀSQUET / ACB

Exhibició de campionat

El Regal Barça no desaprofita l'ocasió d'or i obté la 15a lliga de la seva història

Els blaugrana liquiden amb un altre triomf inapel·lable un Tau que no se'n surt

Cinc anys més tard els blaugrana tornen a regnar amb Navarro d'MVP

«La Bomba» va formar una societat letal amb Andersen, Basile i Vázquez

El Palau, ple a vessar i amb fam de títols, viu una festa grossa amb els campions

72
punts
van sumar entre Navarro, Andersen, Basile i Vázquez. Un pòquer d'asos.

La d'ahir era una oportunitat immillorable que no es podia escapar, i menys a un Palau ple a vessar amb la millor entrada del curs (7.716 espectadors) i amb fam de títols de lliga després de cinc anys de sequera –amb una sola copa de botí–. L'escenari era d'excepció i el Regal Barça no va fallar per tornar a regnar en l'ACB. Un regnat, a més, indiscutible, perquè no hi ha hagut cap dubte de la superioritat d'un Barça que en tota la final ha estat millor que un Tau esgotat. Els de Vitòria ho van intentar exhibint el seu orgull inacabable, però en cada moment va fer la sensació d'intentar-ho però no poder. No sempre les estadístiques ho diuen tot, però el 116 a 68 de valoració deixa ben clara la diferència que hi va haver ahir sobre el parquet. Els blaugrana, en el partit decisiu, van exhibir totes les virtuts d'un curs de bon joc però –fins ahir– sense el premi dels títols. Van excel·lir defensivament i en atac van ser una piconadora, tot signant percentatges d'escàndol –64% de dos i 52% en triples (12/23), no perdent gaires pilotes (només 6) i, sobretot, amb un joc coral (20 assistències) encapçalat per un pòquer màgic–. Entre Navarro (19), Andersen (18), Fran Vázquez (18) i Basile (17) van sumar 72 dels 90 punts dels blaugrana. I la Bomba va aconseguir el guardó d'MVP de la final (amb rècord d'assistències inclòs, 9). Amb el seu retorn, i amb Xavi Pascual a la banqueta –que es converteix en el tècnic més jove que conquereix la lliga–, el Regal Barça ha caminat, un altre cop, amb pas ferm, i el títol d'ahir (el 15è de lliga de la història i 12è en l'era ACB) és el premi a un projecte que, també guiat de Joan Creus, ha tornat a enganxar una afició decebuda per l'etapa Ivanovic. El destí ha volgut que el montenegrí estigués ahir al Palau. Alguns van poder gaudir lasevarevenjaparticular.

De dalt a baix.
El matx va arrencar amb un triple de Navarro, tot un avís que el Barça sortia disposat a no fer cap concessió. I així va ser, en uns primers deu minuts brillants dels blaugrana, de joc espectacular –sobretot amb les esmaixades de Fran Vázquez– i coral (8 assistències). Ni les dues faltes vertiginoses de Santiago ni el fet que els blaugrana entressin ràpidament en bonus feien trontollar la solidesa dels blaugrana contra un Tau nerviós d'entrada que no li sortia res (

, aclaparat contra les torres blaugrana, fins i tot no tocava ni el cèrcol des de la línia de personal). Resultat, nou punts de renda (27-18) després d'una esmaixada d'Andersen, un altre que després d'un any irregular s'ha reivindicat –i de quina manera– en aquest tram finaldetemporada.

El millor, però, encara havia d'arribar. I ho va fer en el segon quart. Van començar les rotacions, i com ja havia passat en partits anteriors la sortida de Lucas per Prigioni va resultar letal. El Tau encara va perdre més el nord i Navarro, amb dos triples, i Andersen, van obrir la caixa de Pandora (41-26). Ivanovic no va tenir més remei que tornar a cridar les seves primeres espases, i Prigioni, Rakocevic i els triples (ahir la gran arma del Tau, amb 12/25) van aturar la sagnia (43-33).

San Emeterio.
El Barça, però, va continuar a la seva i va repetir sortida fulgurant després de la represa, sense descentrar-se pels intents de Prigioni i Mickeal d'escalfar el partit. Una antiesportiva de l'aler americà, precisament, va tornar a donar ales als blaugrana, que en uns minuts de rauxa –amb Andersen estel·lar– van enfilar la renda fins als 18 punts (59-41). Tot semblava dat i beneït, però l'orgull del Tau és molt gran i els bascos van començar a pegar en defensa, amb San Emeterio convertit en una paparra sobre Navarro. L'aler, oblidat per Ivanovic durant bona part del curs, va fer revifar els seus no només en defensa, sinó també sumant triples al compte alabès. Ell i el renaixement de Splitter van provocar un parcial de 4-13 (63-54) i van conduir el matx a un intercanvi constant de cops. El Barça, però, també va saber transitar en un partit més calent i va contestar, també des dels 6m25, a la pluja de triples del Tau. Els bascos van aconseguir, en diverses ocasions, situar-se a vuit punts de distància, però sempre van trobar resposta d'un Barça convençut que el títol era seu. L'última, a quatre minuts del final i amb 80-72. Aleshores, Navarro va dir prou i amb un triple al límit de la possessió i un alley-oop amb Fran Vázquez van donarpasalafesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.