HOQUEI SOBRE PATINS / LA COPA

Rivals per sempre

El Barça i el Reus rememoren avui en els quarts la final de Lloret del 2006, que es va endarrerir perquè la pista patinava i que Garcia va resoldre 27 segons abans del final

Ferran Pujalte
TÈCNIC DEL BARÇA SORLI DISCAU
«Tinc molt de respecte pel Reus. Són un equip veterà que pot notar el desgast, però nosaltres ens els trobem en el primer partit.
Contra nosaltres, el Reus sempre té un plus de motivació»
«La feina de l'entrenador és la gestió prèvia. De la resta, el noranta per cent el fan els jugadors perquè nosaltres tenim poca capacitat per alterar les coses»
Alejandro Domínguez
TÈCNIC DEL TECNOL REUS
«Quan dos equips es coneixen tant, la motivació és un vuitanta per cent, i nosaltres estem molt motivats perquè ja no tenim possibilitats en la lliga i se'ns ha complicat la lliga europea»

En els últims deu anys, les eliminatòries entre el Barça i el Reus són sempre notícia encara que no suposen cap novetat. Avui es tornen a trobar en la copa en la tanda dels quarts de final i l'any passat van disputar les semifinals. També en el darrer exercici van disputar els quarts de final de la lliga europea i el 2008 van afrontar la final del mundial de clubs. Entre el 2004 i el 2008 van jugar quatre finals del play-off de l'OK Lliga, amb triomf sempre blaugrana. En la copa del 2006, a Lloret, van disputar la final que Garcia va resoldre amb un gol de murri quan faltaven 27 segons per al final i la pròrroga ja semblava inevitable. El Reus no guanyava la copa des del 1983 i va ser tot un esclat. Els jugadors van relliscar durant tot el partit perquè al matí s'hi va fer una arrossada popular i la pista es va netejar amb un producte que va resultar molt agressiu. La final va començar amb retard, però es va poder celebrar, tot i que l'espectacle se'n va ressentir.

«Quan dos equips es coneixen tant com nosaltres i el Barça, la motivació és un vuitanta per cent de la victòria, i nosaltres hi arribem molt motivats perquè ja no tenim possibilitats en la lliga i se'ns ha complicat la lliga europea. No estic dient que la copa ens serveixi per salvar la temporada, però està clar que hi arribem amb una gran il·lusió», assenyala Alejandro Domínguez, el tècnic del Reus. El seu homòleg al Barça, Ferran Pujalte, corrobora la versió: «Ells sempre tenen un plus de motivació quan juguen contra el Barça.»

És evident que el favorit és el Barça perquè el Reus d'aquesta temporada no és el de la passada a causa de les baixes de Marc Gual i Pedrito Gil, jugadors bàsics. Però tot just en el primer partit de la competició, l'equip roig-i-negre no hauria de notar el desgast que podria comprometre els seus resultats si progressa i ha de jugar tres partits en tres dies, atesa la veterania dels seus jugadors bàsics. En aquest sentit, a Domínguez el preocupa el temps de recuperació i, lògicament, per això preferia que li toqués jugar dijous en lloc de divendres. Pujalte també hi coincideix: «Tenim els pitjors horaris i el pitjor creuament», en una clara al·lusió a la fortalesa del Vic, el campió actual, que va per la mateixa part del quadre i s'entreveu un rival temible.


Han jugat una final europea, una altra de copa, la del mundial i quatre de lliga en els últims sis anys

ENFRONTAMENTS

Lliga europea
2008/2009. 1/4 de final Reus-Barça
3-3 (1-0)
2007/2008. Final Barça-Reus
5-2
Copa
2009. Semifinals Barça-Reus
4-2
2007. Final Reus-Barça
1-3
2006. Final Reus-Barça
2-3
OK Lliga. Final
2004/2005, 2005/2006, 2006/2007 i 2007/2008. Campió sempre el Barça
Mundial de clubs
Reus-Barça
1-0

Compàs d'espera per a Alessandro

Alessandro Bertolucci serà dubte fins a darrera hora perquè té dos trencaments fibril·lars que el podrien deixar fora del partit. El jugador té un trencament fibril·lar a la cuixa de la cama dreta i un altre al bessó de la cama esquerra i li estan fent un tractament per intentar que avui es pugui posar els patins. L'italià no acostuma a sortir en l'equip titular de Domínguez, però és un dels relleus de confiança i un jugador imprescindible en l'equilibri del joc roig-i-negre perquè fa molta feina al darrere. El seu germà Mirko és el creador de joc i té més mancances en defensa i Alessandro té altres virtuts que són bàsiques per aturar el joc del Barça. El conjunt blaugrana s'ha entrenat aquesta setmana en una pista amb superfície de terratzo per adaptar-se al municipal de Lloret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.