Dos mesos pensant en groc

El ciclisme pren Girona i la Volta hi arribarà amb una etapa el 19 de maig

L'Ajuntament farà una recepció als corredors gironins més llegendaris

Armstrong podria protagonitzar un documental sobre la ciutat

Quan falten poc més de dos mesos per a la sortida del Tour a Girona (dijous 9 de juliol) les institucions han decidit prémer l'accelerador per implicar la ciutat en un esdeveniment absolutament global. Des d'ara fins al dia D la ciutat respirarà un ambient de ciclisme mai vist. Ahir mateix l'equip nord-americà Charmin Slipstream –amb la màxima categoria de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i que ja està confirmat pel Tour, va fer un assaig de la sortida a la Devesa i va entrenar-se pels mateixos carrers per on passaran els corredors.

També ahir es va confirmar que, gràcies a la mediació de la Secretaria General de l'Esport, la segona etapa de la 89a edició de la Volta a Catalunya començarà al pavelló de Fontajau. Serà una etapa completament gironina, ja que s'acabarà a Roses. La Volta haurà començat el dia abans també a les comarques gironines, amb una contrarellotge a Lloret de Mar, una de les ciutats que veurà passar el pilot del Tour en direcció Barcelona. Però això tot just serà l'inici d'un grapat d'iniciatives que, la mateixa alcaldessa, Ana Pagans, es va encarregar de presentar. «Un esdeveniment com aquest, amb aquesta rellevància mediàtica en l'àmbit mundial ha de tenir la implicació de tothom», va aclarir abans d'avançar el seguit d'activitats que ha preparat l'Ajuntament i la Diputació per als pròxims dos mesos.

Lògicament, en una manifestació d'aquesta magnitud es barregen els aspectes esportius, lúdics i socials. Aquest dissabte, per exemple, l'Ajuntament reunirà els ciclistes gironins més representatius de la història més recent per promocionar les comarques gironines com a Terra de ciclistes. Entre els assistents hi haurà els dos únics ciclistes gironins que han disputat el Tour de França, l'olotí Pere Muñoz i el gironí Jordi Fortià.

Tot i que durant l'acte no se'n van parlar, la Diputació, a través del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, està negociant la participació de Lance Armstrong en un espai promocional sobre la ciutat que es podria emetre en alguns canals de televisió internacionals. Armstrong va viure durant uns anys al Barri Vell de la ciutat mentre competia a l'equip US Postal i seria el millor ambaixador de Girona, sobretot si es confirma la seva participació en el Tour. Armstrong, de moment, es prepara per participar en el Giro després que es fracturés la clavícula en un accident en la volta a Castella i Lleó.

Pagans va confirmar que el recorregut que faran els corredors per la ciutat ja està aprovat pel Tour. «El nostre objectiu és mostrar la ciutat al món, però també que el màxim nombre de persones de la ciutat puguin veure passar els corredors», va recordar l'alcaldessa, que no va poder avançar les mesures que afectaran el trànsit el dia de l'etapa. Els carrers, això ja és segur, s'hauran de tancar ben aviat, ja que abans que no surtin els corredors, al migdia, arrancarà la llarga caravana publicitària de més de 20 quilòmetres de llargada que sempre acompanya la cursa.

El dia de la sortida es preveuen dos espectacles de cultura popular, l'actuació castellera dels Marrecs de Salt i una passejada de gegants i capgrossos a càrrec de la Fal·lera Gironina.

LES ACTIVITATS

«Terra de ciclistes»
9 de maig:
l'Ajuntament i la Diputació homenatjaran els ciclistes en actiu i retirats que tenen relació amb les comarques gironines amb l'objectiu de promoure la campanya Terra de ciclistes.
Volta a Catalunya
19 de maig:
segona etapa de la 89a edició de la Volta a Catalunya amb sortida a Fontajau i arribada a Roses.
Concurs de dibuix
Fins al 30 de maig:
el concurs La bicicleta i el Tour és obert a tots els nois i noies en edat escolar.
Bici Parc
30 de maig:
al pavelló de Fontajau els nens i nenes podran participar en activitats relacionades amb la bicicleta.
«Spinning»
6/20 de juny:
simulació amb una bicicleta estàtica d'una etapa del Tour de França. L'usuari podrà escollir la dificultat de la mateixa.
Curses ciclistes
4/5 de juliol:
cursa en línia i cronoescalada als Àngels de la copa catalana.
Tour gastronòmic
Els restaurants de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial oferiran plats en què el color predominant sigui el groc.
Tour de «shopping»
1/12 juliol:
els comerciants de l'Associació de Comerciants el Centre decoraran els aparadors amb elements del Tour.
Tour Nit a les veles
8 juliol:
amb motiu de l'arribada de la gran família del Tour, les veles de la Devesa organitzaran una activitat especial.
Tour Girona Cultura
Recorregut que va des del llegat històric fins a les propostes més avantguardistes.

Cicle de cinema sobre dues rodes

L'Ajuntament va confirmar que a la plaça Josep Pla es farà l'activitat Tour del Cinema amb una programació especial, centrada en el món de la bicicleta. S'hi podran veure clàssics com ara Muerte de un ciclista (Juan Antonio Bardem, 1955), Ladri de biciclete (Vittorio de Sica, 1948), Les Triplettes de Belleville (Sylvain Chomet, 2003) i La Bici de Ghislain Lambert (Philippe Harel, 2001). El cicle començarà el 7 de juliol i acabarà el 28. L'Ajuntament també potenciarà durant tot l'estiu el Museu d'Història dels Jueus, el Museu del Cinema i el Centre d'Art Contemporani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.