CICLISME / TOUR DE FRANÇA

S'acosta el primer colós

El Tour abandona el Mediterrani i enfila pels Pirineus per encarar el port d'Arcalís

Contador arriba al seu terreny ideal i podria atacar el seu company d'equip Armstrong

Ha arribat el torn dels escaladors. Sis etapes després de resseguir l'arc mediterrani des de Mònaco, amb dues contrarellotges com a dificultats màximes, el Tour enfila avui per les primeres grans muntanyes d'aquesta edició. La jornada d'avui, l'última en terres catalanes, serà la més llarga d'aquesta edició (224 quilòmetres) i tindrà un final en alt al port d'Arcalís, de categoria especial (2.240 metres, 10,6 quilòmetres i un pendent mitjà del 7,1 per cent). Pel camí encara hauran hagut de superar quatre colls més, el més important dels quals és el de Serra-seca, de primera categoria. Una de les imatges més boniques de la jornada, però, serà el pas del pilot per la muntanya màgica de Montserrat.

La incògnita de l'etapa serà saber si Alberto Contador, un muntanyenc pur, atacarà el seu company d'equip Lance Armstrong després de la problemàtica de la tercera etapa, en què el madrileny no va estar atent al tall del pilot i el nord-americà ho va aprofitar per esgarrapar-li segons. Encara que el port d'Arcalís no sigui dels més difícils d'aquest Tour, els seus deu quilòmetres d'ascensió seran el test ideal per fer una primera garbellada de favorits. Caldrà veure, també, quin és el rendiment d'Armstrong a la muntanya i si és capaç de mantenir-se en els primers llocs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.