CICLISME / TOUR DE FRANÇA

La tecnologia va empènyer Hushovd

El director del Cervélo Àlex Sans va gravar la pujada en vídeo per preparar l'arribada de Montjuïc

El noruec havia estudiat fins a l'últim racó de la muntanya per evitar que se li escapés el triomf

Àlex Sans
DIRECTOR CERVÉLO
«Barcelona és la meva ciutat i és un orgull que tanta gent sortís al carrer» «Tant jo, que havia corregut l'escalada a Montjuïc, com Hushovd coneixíem perfectament l'arribada i ho teníem tot preparat» «Tres setmanes abans del Tour vaig gravar tota la pujada amb vídeo i abans de l'etapa la vam passar a l'equip; teníem apamat el quilòmetre final» «Tots vam treballar bé i Thor va arrancar just en el moment que tocava»

Àlex Sans, un dels directors del Cervélo, és probablement l'únic barceloní que forma part del pilot. Dijous, com tothom, va quedar impressionat per la rebuda de la gent a la seva ciutat i també a la resta del país. Sans, abans de ser director, també havia estat un ciclista amateur destacat a Catalunya i havia competit en algunes edicions de l'Escalada a Montjuïc. Així doncs, va ser l'home escollit per l'equip per preparar una arribada idònia per al velocista de l'equip, el noruec Thor Hushovd. Tres setmanes abans que comencés el Tour Sans –com si fos un dels auxiliars de Josep Guardiola en el FC Barcelona– va gravar tota la pujada en vídeo i abans de l'etapa de dijous van repassar amb el noruec i tot l'equip la gravació per tenir ben clar quan i com s'havia de moure. Hushovd, a més, coneixia perfectament una part de l'arribada, fins a l'avinguda Maria Cristina, ja que hi havia guanyat feia poc temps l'etapa barcelonina de la Volta a Catalunya.

«Tot l'equip teníem bastant clar què havíem de fer, perquè aquesta arribada és perfecta per a Thor; afortunadament, va sortir tot bé», va admetre Sans, que ja estava confirmat com un dels directors del nou Cervélo quan el Tour va anunciar oficialment que Barcelona seria una de les ciutats d'arribada. «Amb la pluja em pensava que a la gent potser li costaria sortir, però va ser molt especial veure la ciutat tan plena per un esdeveniment ciclista.»

L'absència de Florencio.

Sans també va parlar del procés de selecció de l'equip per al Tour, que va deixar fora el ciclista de Mont-roig, Xavi Florencio. «Ell estava en la primera preselecció i, finalment, es va quedar com a primer reserva; vam haver de fer molts equilibris perquè per un costat hi havia Carlos Sastre i per l'altre, Hushovd, que necessitava suport per mirar de guanyar el mallot verd», va afegir el director, que va confirmar que Florencio serà un dels titulars de la Vuelta. «En la primera setmana hi ha etapes que són bones per a ell, intentarem que ho faci bé i que sigui seleccionat per al campionat del món», va afegir.

Josep Colomer, les mans del Garmin

Un altre dels catalans que segueix el Tour en un dels grans equips és el fisioterapeuta olotí Josep Colomer, que s'encarrega de tenir a punt tots els ciclistes del conjunt nord-americà. Ell va ser el primer que va intentar alleugerir el cansament pel gran esforç que havia fet David Millar en l'etapa que acabava a Barcelona. L'equip lluitarà desesperadament per conquerir una etapa aquest any. De moment, ja s'han quedat a les portes de triomfar en la contrarellotge per equips i en l'etapa de Barcelona quan Millar va ser caçat poc abans de l'arribada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.