Christian Prudhomme

Director del Tour de França

«No volem esperar ni deu anys a portar una sortida del Tour a Barcelona»

—Com ha viscut el pas de la prova per Catalunya?

—«Ha estat una experiència magnífica. Hi ha hagut milers de persones a les carreteres entusiasmades amb el pas dels corredors. L'ambient m'ha recordat molt al que vam experimentat a Londres l'any 2007. És clar que no volem esperar uns altres 45 anys a tornar.»

—El projecte de tornar a Barcelona, el té pensat per a curt termini o mitjà termini?

—«N'hem parlat aquests dies amb l'alcalde, Jordi Hereu. Ell també està molt content de com ha anat tot i, per descomptat, jo també ho estic. Per tant, és fàcil imaginar la resposta. Des de l'organització del Tour estem molt orgullosos del que hem viscut a Barcelona i a tot Catalunya.»

—És possible que Barcelona pugui ser algun dia l'escenari de la sortida del Tour?

—«Sí, de fet és el que ens agradaria estudiar.»

—El 2010 la sortida serà a Rotterdam; el 2011, a França, i pel 2012 hi ha moltes propostes. De quin any estaríem parlant?

—«És cert que pel 2012 hem rebut moltes propostes, com ara una de Bèlgica, concretament de Lieja, i una altra d'Holanda, aquesta vegada de la ciutat d'Utrecht. Però no només hi estan interessats els països de l'entorn, sinó que el xeic Tamin Bin Hamad al-Thani, president del Comitè Olímpic de Qatar i membre del COI, ens ha fet una proposta oficial perquè el Tour surti del seu país. També hi ha hagut alguna aproximació amb el Japó i Escòcia i l'alcalde de Londres serà a París d'aquí a dues setmanes, perquè està interessat a repetir l'experiència del 2007; lògicament, també hi ha moltes ciutats franceses que volen l'inici del Tour...»

—Així, Barcelona haurà d'esperar deu o vint anys per tenir aquest privilegi?

—«Per organitzar una sortida a Barcelona no vull esperar ni deu anys. Ens hem de posar a treballar plegats perquè estem contents amb aquesta experiència.»

—L'Ajuntament hauria preferit el Tour el cap de setmana?

—«El més important és que tot plegat ha estat molt bonic.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.