Continua la festa

Els carrers de Barcelona, les grans ciutats del Vallès Occidental i Manresa acomiaden el pilot amb grans aglomeracions en una jornada amb moltes senyeres als vorals i les voreres

El pas de la caravana i els corredors per moltes localitats catalanes va continuar aplegant ahir milers i milers de persones als vorals de les carreteres. Les comarques del Vallès Occidental, el Bages, el Solsonès i l'Alt Urgell van tenir l'oportunitat gairebé única de presenciar aquest esdeveniment, com el dia abans havia tingut la zona de la costa. Els llocs on es va concentrar més gent i, sobretot, més senyeres –un altre cop es van veure moltes estelades– van ser als grans nuclis urbans, sobretot Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Manresa, Cardona i Solsona. A la Seu d'Urgell, gràcies a la seva proximitat amb els Pirineus, el Tour ja havia arribat dues vegades, el 1968 i el 1974.

Lògicament, durant el passeig neutralitzat de nou quilòmetres que els ciclistes van fer per alguns dels carrers més simbòlics de Barcelona, l'escalfor de la gent va ser tant o més gran que la del dia abans. Hi havia un avantatge, aquest cop no hi va caure ni una gota.

Els aficionats més experts, els clubs de ciclistes, les penyes cicloturistes i els més valents van aventurar-se a pujar als diversos ports que hi havia en el trajecte per presenciar l'etapa. Un dels punts que més ciclistes aficionats va reunir va ser el coll de Serra-seca, de primera categoria. Els que hi van voler pujar van haver de fer camí de bon matí per trobar el lloc més adequat. Als pobles més petits la gent també va sortir al carrer a esperar amb paciència el pilot. Molts se sorprenien de l'enorme diferència que duien els nou escapats –una dotzena de minuts cap a la zona d'Organyà i els Hostalets– respecte del gran pilot.

Andorra vibra.

Unes 100.000 persones van seguir el pas dels ciclistes per Andorra. Feia dotze anys que el Tour no hi arribava. En els últims dies, centenars de turistes i seguidors del Tour van anar ocupant de mica en mica algunes zones pròximes al tram final de l'etapa. Com a Catalunya, a Andorra també estimen que el retorn de la inversió feta –uns 650.000 euros– superarà els 30 milions d'euros. Els hotels d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, la Massana i Ordino, municipis per on va passar ahir el Tour, van arribar a una ocupació de gairebé el 90%. Tot i que encara és aviat per saber si Andorra tornarà a estar en l'itinerari del Tour de França 2010, el cap de govern del Principat, Jaume Bartumeu, ha manifestat el seu desig que la jornada d'avui serveixi per consolidar al país «com una destinació d'etapes ciclistes com aquesta».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.