ATLETISME / MUNDIAL / 10.000 m

La kenyana Masai trenca la tirania etíop

La kenyana Linet Masai va posar fi al monopoli etíop en la llarga distància femenina, que en els mundials es perllongava des del 1999 a Sevilla i que contenia fins i tot dos podis monopolitzats per les atletes verdes (2001 i 2005). Una tirania que semblava que s'ampliaria quan en l'últim revolt les etíops Meseret Defar i Meselech Melkamu ja pensaven com es repartirien l'or i la plata. Però aleshores les llarguíssimes cames de Masai i la seva gambada van entrar en acció per sorprendre les etíops en els últims 30 metres. Primer va cedir Defar –campiona olímpica de 5.000 m a Atenes– i Melkamu va perdre l'or per una dècima i tan al límit que fins i tot va aixecar els braços per celebrar un triomf que no era seu. Defar va quedar tan clavada que fins i tot la van superar la tercera etíop, Wude Ayalew (bronze) i la kenyana Momanyi.

Defar i Melkamu eren les dues úniques que havien baixat de 30 minuts aquesta temporada. En canvi, Masai arribava sense haver pogut fer gairebé ni presa de marques (acreditava 32:49.3 manuals). L'absència de l'estrella etíop Tirunesh Dibaba –bicampiona del món i campiona olímpica–, amb molèsties en un turmell, va ser un factor decisiu per al desenllaç de la cursa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.