Urbanisme

Pineda amplia els usos dels solars de l'N-II per atraure més oferta comercial

Aprova una primera modificació del pla general, que s'allarga des de la comissaria fins al barri de les Creus

El regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), confirma que es tracta d'una estratègia de l'equip de govern per ampliar els camps de negoci al municipi, precisament en un moment de crisi econòmica que demana iniciatives. «Ha estat una decisió meditada de fa temps i posant la vista en un futur en què la carretera N-II desaparegui i es transformi en una via de trànsit interurbà que afavoreixi l'obertura de nous establiments», reflexiona el regidor.

L'àmbit que abasta la modificació s'allarga des de la comissaria dels Mossos fins a l'inici del barri de les Creus. De fet, en aquesta zona queden ben pocs terrenys lliures per a aquest nou ús, però destaca el que va ocupar la fàbrica tèxtil Industrial Aragonès, al costat de l'edifici de la policia catalana. «Quan pensem en més oferta comercial no ho fem tant pensant en el sector de l'alimentació, perquè a Pineda ja hi ha força àrees d'aquest tipus, sinó en altres àmbits», diu Clarabuch, que assegura que avui dia no s'ha presentat cap oferta en ferm a l'Ajuntament. Tot i això, des del consistori s'han volgut assegurar el tret i, abans d'enviar la proposta de modificació puntual al Departament d'Urbanisme de la Generalitat, ja han aconseguit el vistiplau del Departament de Comerç a la proposta d'ampliar els usos.

Canvis a l'ARE

La modificació aprovada afecta inicialment el costat de muntanya de la carretera N-II. El costat de mar està ocupat majoritàriament pel projecte d'àrea residencial estratègica que, segons constata el regidor d'Urbanisme, «està molt aturat».

En el planejament d'aquesta ARE ja es preveu la construcció d'un hotel i hi ha un solar reservat per a usos comercials de 5.000 m². «Ens estem plantejant poder ampliar aquest sòl, fet que repercutiria en el nombre d'habitatges previstos», assenyala el regidor. L'ARE de Pineda té assignats un total de 1.998 pisos.

La ubicació final del tanatori continua en suspens

Pere Clarabuch va explicar que la ubicació definitiva per instal·lar el futur tanatori municipal encara no s'ha decidit. Tot i això, el consistori continua el procés de regular el terreny del costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra com a espai per a equipaments funeraris. «No hem descartat cap altre lloc, però ens volem assegurar que com a mínim hi hagi un espai en què es pugui construir aquesta edificació d'aquí a un temps», va precisar el regidor d'Urbanisme. La decisió de construir un tanatori municipal va sorgir del govern de Pineda després de desestimar les dues propostes d'empreses privades de fer l'edifici. Una d'aquestes, la que volia construir-lo al polígon de Mas Roger, va originar molta polèmica entre els veïns de la zona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.