Comunicació

TV3 divideix els jutges

Dos magistrats del TSJ valencià emeten vots particulars contra les multes en una sentència favorable a Camps pel conflicte de TV3

La persecució per part del govern de Camps de les emissions de TV3 al País Valencià –finalment apagades, el febrer passat– arrossega un complex procés judicial amb no poques contradiccions. Ahir va transcendir una altra sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià sobre la matèria que, tot i la seua adversitat respecte als interessos dels propietaris dels repetidors, va fer palesa la discrepància entre els magistrats sobre la legalitat de les multes.

De fet hi van plantejar-se dos vots particulars, entre els cinc components de la sala del contenciós administratiu. La sentència ratifica una multa de 100.000 euros a pagar per la Fundació Ramon Muntaner (FRM), que, conjuntament amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV), manté la propietat d'alguns repetidors.

La discrepància permet a ACPV mostrar-se optimista amb vista a la decisió final del Tribunal Suprem, que hi tindrà l'última paraula. De fet, els arguments dels vots particulars coincideixen amb els de l'entitat presidida per Eliseu Climent.

En primer lloc, els magistrats discrepants creuen que es tracta d'una multa “desproporcionada”, atès que la FRM no té cap ànim de lucre.

D'una altra banda, els vots particulars adverteixen que la Generalitat Valenciana considera la FRM un operador de televisió, quan en realitat l'entitat només es dedica a transportar el senyal d'una altra cadena, una activitat no tipificada com a delicte.

Igualment, tots dos magistrats expressen els seus dubtes sobre la competència del govern valencià, atès que les emissions es fan per uns canals d'assignació estatal.

ACPV considera que la nova sentència ofereix importants diferències respecte a una altra d'anterior similar. “No es unànime i evidencia una forta fractura al si del TSJ”, va subratllar en una nota.

Per una altra banda, continuen els actes de protesta pel tacament de TV3. Ahir, la reivindicació es va traslladar a la mascletada a la plaça de l'Ajuntament de València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.