Administracions

Tortosa destina més d'un milió d'euros a les obres de l'edifici de l'Ajuntament

La reforma concentrarà l'atenció als ciutadans a la planta baixa i inclou la instal·lació un ascensor

L'Ajuntament de Tortosa va traure ahir a concurs les obres de la reforma parcial de l'edifici consistorial i la millora de l'accessibilitat, un projecte que ha estat redactat per l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa). Així, l'anunci va ser publicat ahir pel Butlletí Oficial de la Província (BOP), i la previsió és que l'Ajuntament puga adjudicar les obres a finals de setembre, perquè els treballs comencen a l'octubre. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va assenyalar que l'objectiu principal és millorar els serveis municipals, amb l'ampliació del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), que passarà a ocupar tota la planta baixa.

L'altre aspecte important del projecte és la instal·lació d'un ascensor, que resoldrà un dèficit històric de l'edifici. Segons Roigé, l'ascensor ocuparà l'espai alliberat amb el trasllat de la policia local a la nova caserna de Remolins. A més, l'ascensor facilitarà l'accés a totes les plantes, tot i que les més afectades per les obres seran la primera (a la zona de gerència) i la tercera. En aquest sentit, l'Ajuntament refarà els serveis d'Urbanisme, aprofitant aquestes obres i el trasllat recent de la Gumtsa a unes oficines externes.

Tortosa va començar fa més de dos anys la supressió de les barreres arquitectòniques de l'ajuntament, amb la instal·lació d'unes rampes d'accés i una porta automàtica. A més, ja ha modernitzat alguns procediments interns, per concentrar els tràmits a la planta baixa i agilitzar la gestió dels ingressos municipals. En aquesta mateixa línia, a finals d'abril va entrar en funcionament un caixer automàtic, que permet als ciutadans fer el pagament instantani de taxes i alguns impostos municipals.

Fer obres sense alterar el funcionament del consistori

GUSTAU MORENO

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar que han previst un pla perquè les obres siguen compatibles amb el funcionament habitual de l'Ajuntament. Així, algunes de les obres es faran a les tardes, i cap dels departaments municipals no es traslladarà fora de l'edifici (la Gumtsa ja s'havia traslladat a una oficina del carrer Llotja, i l'àrea de Serveis Socials marxarà a les dependències de l'antiga comissaria quan s'acaben les obres). «Sabem que serà complicat, però tenim l'experiència d'haver viscut la rehabilitació de la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre», va recordar l'antiga gerent de l'ens. Roigé va dir que les obres permetran millorar la climatització i renovar la instal·lació elèctrica i la resta de cablejat de l'edifici, preparant l'ajuntament per a l'arribada de la fibra òptica i l'adjudicació del nou sistema de telefonia. A més, la nova estació transformadora permetrà prescindir del generador elèctric que, en els últims estius, l'Ajuntament instal·lava a la travessia de Santa Teresa per poder tenir aire condicionat.

Plaça de vianants

GUSTAU MORENO

La reforma parcial i la millora de l'accessibilitat de l'edifici de l'ajuntament de Tortosa té un pressupost de poc més d'un milió d'euros, si bé el projecte té una subvenció de 446.916 euros del pla d'acció municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona. «El més important és la instal·lació de l'ascensor perquè, tot i que concentrem l'atenció al ciutadà a la planta baixa, sempre hi haurà gent amb problemes de mobilitat que necessitarà pujar a les plantes superiors», va dir la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, que va explicar que en ocasions ha hagut de baixar a peu de carrer per atendre visites. Roigé va assenyalar que el govern tortosí no descarta reformar també, amb un altre projecte, la plaça d'Espanya, per convertir-la en zona de vianants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.