El rebut de l'IBI a Sant Cugat s'apujarà entre un 4 i un 10% segons el valor del pis

El ple aprova provisionalment les ordenances fiscals del 2010, en què la resta d'impostos i taxes es congelen

Els grups d'ICV i ERC van abstenir-se dilluns en la votació de les ordenances fiscals aprovades amb els vots de l'equip de govern (CiU) amb vista a continuar negociant els pressupostos del 2010 i poder arribar a incloure-hi altres col·lectius que es puguin beneficiar de bonificacions en el rebut de l'IBI. Un rebut que aquest any augmentarà entre un 4% i un 10% segons el valor cadastral de cada habitatge i en què els únic beneficiaris de subvencions, de moment, seran les famílies nombroses. De fet, va ser aquest punt un dels més discutits entre els grups a l'oposició i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly. El regidor d'ICV, Joan Calderón, va preguntar a Joly si considerava just que una família nombrosa rebés subvencions tot i que pogués pagar el rebut mentre que altres col·lectius, com ara pensionistes i famílies monoparentals amb menys recursos no rebran cap mena d'ajut. Joly va justificar les subvencions dient que la llei d'hisendes locals només permet aplicar subvencions a les famílies nombroses i va instar als grups a portar el canvi de llei al Congrés dels Diputats. Amb tot, no es va tancar la porta a continuar les negociacions amb ICV i ERC –els republicans van dir que hi presentarien al·legacions– amb l'objectiu d'aconseguir bonificacions per a col·lectius amb risc que, en canvi, sí que van rebre algun tipus de subvenció el 2009. Joly va anunciar que la resta d'impostos i taxes es congelaran i no s'apujaran ni l'IPC, malgrat que aquest sigui positiu a final d'any. «No volem traslladar la crisi econòmica i la retallada dels ingressos municipals a les butxaques dels ciutadans», va dir.

Núñez i Navarro plana pel ple

e.ansola

Durant el ple, els regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat van haver d'aprovar l'acatament de dues sentències com a conseqüència de la batalla jurídica entre el consistori i la constructora Núñez i Navarro. Un punt feia referència a l'obligatorietat d'iniciar la tramitació d'un pla urbanístic a Torre Negra i l'altre, a l'aprovació dels pressupostos del 2005 que una sentència del jutge va anul·lar per manca d'informació en la documentació aportada pel consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.