Medi ambient

Els ecologistes activen una campanya per denunciar les pudors al Tarragonès

Tres entitats ecologistes del Tarragonès han fet una crida a la ciutadania per participar en la campanya Alguna cosa fa pudor per Tarragona, que buscarà aplegar arguments estadístics sobre el problema per «esperonar» les administracions a «prendre mesures» en vista dels freqüents episodis de pudors i a «depurar responsabilitats». Els convocats són el Gepec, Ecologistes de Catalunya i les plataformes Cel Net, del Morell, i La Canonja 3, i en una primera fase conviden els ciutadans a participar en una enquesta, que es pot respondre per internet, sobre la percepció dels casos de pudors.

La part més ambiciosa de la campanya, però, ofereix la possibilitat de participar en el seguiment de futurs episodis de pudors, anotant diàriament l'hora, el lloc i la intensitat de les molèsties. Això, segons els proteccionistes, «permetrà identificar a temps real l'origen dels episodis i el seu abast geogràfic». Les tres entitats publicaran les dades recollides, però deixaran oberta la campanya «de forma indefinida o bé fins que els departaments de Salut, Medi Ambient i Interior defineixin clarament els protocols a seguir durant els episodis de pudor». El que reclamen és que s'estudiï la hipotètica toxicitat de les males olors o el possible risc sanitari i que s'exigeixin mesures correctores als responsables. Tant a l'enquesta com al document per prendre part en la campanya de seguiment s'hi pot accedir a través del web del Gepec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.