CiU veu ineficàcia en el control de les pudors

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tarragona va carregar ahir contra l'equip de govern i va denunciar la «poca capacitat i la nul·la eficiència» mostrada per explicar a la ciutadania l'origen de les pudors dels últims mesos. L'encarregat de fer la protesta va ser el regidor Raül Font, que va destacar la «mala coordinació que hi ha entre Medi Ambient de la Generalitat i l'Ajuntament». Per Font, «hi ha una opacitat total amb la informació que es dóna al ciutadà perquè s'està contravenint una directiva comunitària». La federació nacionalista troba inconcebible que el consistori no conegui l'origen de les pudors i va instar-lo a elaborar un pla local de qualitat de l'aire, tot recordant que els entorns de Tarragona hi viu una població aproximada de 250.000 persones i que per això es fa necessari. Des de CiU, també es demana al consistori que exigeixi a Medi Ambient de la Generalitat la instal·lació d'unitats mòbil per detectar els nivells d'immissió que no són detectables per l'olfacte humà. Fent referència als episodis de pudors dels últims dies –segons ell, a causa del sofre– va insistir que la situació és «preocupant»: «Si amb el sofre, que és fàcilment detectable, no s'actua, veurem què passarà amb elements més perillosos i contaminants.» En les últimes setmanes, diferents associacions de veïns s'han queixat per la falta d'informació per part de l'Ajuntament. Fins i tot, des de la FAVT es va fer una crida a trucar massivament al telèfon d'emergències 112 cada cop que notessin pudors. Per la seva banda, la federació Segle XXI ha iniciat un seguit de reunions amb l'associació d'empreses químiques (AEQT).

Crespo els acusa de cínics

Per la regidora de Medi Ambient, Carme Crespo, «sembla del tot cínic i irresponsable que els regidors de CiU –que van governar durant molts anys i durant els quals també es van produir episodis d'olors iguals o de més persistència que ara i no van fer mai res, ni tan sols l'Agenda 21 Local per la sostenibilitat– demanin ara el que ells no han fet durant els anys que han estat governant».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.