La FAVT insta a col·lapsar el 112 per alertar dels episodis constants de pudor

Fonts de Protecció Civil qualifiquen la proposta del col·lectiu de veïns de Tarragona d'irresponsable

Tot i que ha estat una constant durant tot l'estiu, des de fa uns dies els episodis de pudors s'han accentuat a Tarragona. Els orígens són diversos i incerts, i tant pot ser que provinguin d'una descàrrega al port com d'algun polígon petroquímic dels voltants, i afecten més els barris de ponent de la ciutat. Sigui com vulgui, en vista de la poca informació rebuda, la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ha fet una crida als ciutadans perquè es rebel·lin, amb l'objectiu que les autoritats prenguin consciència que les males olors són un problema real i gairebé quotidià. «Al final semblarà normal que a Tarragona hi hagi pudor, i això no pot continuar així», va declarar el portaveu de l'ens, Antoni Peco. Per això, en vista de la passivitat que asseguren que mostra l'administració, en la darrera assemblea de la federació es va acordar «començar a posar fil a l'agulla» i es va posar en marxa la campanya Prou de males olors a Tarragona. Si fa mala olor truca al 112, que insta a tothom a marcar el número d'emergències de la Generalitat, el 112, quan detectin qualsevol pudor, amb l'objectiu de col·lapsar-lo i, de passada, enviar un senyal a les autoritats. Peco va justificar la decisió perquè «no podem continuar passius davant d'episodis que alteren la nostra qualitat de vida, i si ells no actuen, nosaltres sí». Per això confien que es produeixi una allau de trucades «que facin reflexionar els responsables perquè entenguin que cal prendre mesures per pal·liar aquesta situació». D'altra banda, fonts de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) van assegurar que des del 2005 es fan rondes diàries pels entorns dels polígons i que, juntament amb la Generalitat i la URV, s'elabora un estudi sobre les diferents pudors.

Una acció irresponsable

Protecció Civil va qualificar d'irresponsable la campanya proposada pel col·lectiu de veïns de Tarragona i va recomanar que no es col·lapsés el 112 «perquè aquest telèfon hi és per emergències i si se'n fa un ús abusiu les emergències de veritat es posen en llista d'espera, sense restar importància als episodis de pudors».

Pel que fa al protocol que segueixen en el cas d'una trucada, el govern assegura que s'activa el protocol, que consisteix a comunicar la incidència a l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona.

El 112 ha rebut una trentena de trucades des de dilluns

S.C

Des de dilluns i fins ahir al matí, el telèfon 112 havia rebut prop d'una trentena de trucades que es referien a olors desagradables des de diverses localitzacions de Tarragona, tot i que principalment des dels barris de ponent, que és casualment on té més associats la FAVT. Fins i tot la Guàrdia Urbana i tècnics de l'àrea de Medi Ambient del consistori tarragoní també van demanar informació sobre les trucades. En la majoria dels casos es percebia una forta olor de productes químics, de destil·lació de crus, de purins, de gas i de sofre, entre altres productes, però sense que poguessin especificar més a causa de la confusió. Fins i tot una professora d'un centre escolar de la ciutat es va adreçar al 112 alertada i va demanar si podia sortir al pati amb els seus alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.