Infraestructures

Tortosa trau a concurs el pàrquing subterrani de la plaça del Carrilet

L'aparcament tindrà un mínim de 185 places i les obres podrien començar abans de final d'any

El ple de l'Ajuntament tortosí té previst aprovar avui al migdia, en el marc d'una sessió extraordinària, la memòria constructiva del pàrquing subterrani de la plaça del Carrilet, i també el plec de clàusules administratives i d'explotació per atorgar la concessió. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, van donar ahir més detalls sobre el projecte, que finalment tindrà dues plantes i un mínim de 185 places d'aparcament, segons el que establia l'estudi de viabilitat. Roigé va recordar que l'estudi ja ha passat la fase d'exposició pública sense que s'hi hagin presentat al·legacions, i que en el ple d'avui també preveuen aprovar el reglament d'ús del pàrquing com a servei públic.

L'empresa concessionària podrà explotar el nou aparcament durant un període de 50 anys i, a canvi, l'Ajuntament ingressarà un cànon anual de 40.000 euros. Amb tot, la quantitat es podria anar incrementant al llarg dels anys, si l'empresa supera un determinat volum de negoci. En aquest sentit, el 75% de les places del pàrquing seran de rotació, i s'ha previst que l'altre 25% s'ofereixin en règim de cessió d'ús, perquè puguin ser comprades o llogades pels veïns i pels comerciants del barri del Temple.

Pàrquing de Montcada

De fet, Bel va assenyalar que és un model explotació diferent al del pàrquing que s'ha de fer al carrer Montcada, al subsòl del nou edifici dels serveis territorials de la Generalitat. En aquesta línia, la totalitat de les 197 places d'ús lliure de l'aparcament de les delegacions seran de rotació, i no s'ha previst ni la venda ni la cessió d'una part d'aquestes places. A més, l'alcalde va recordar que dues de les tres plantes del pàrquing seran gestionades per l'Ajuntament. Així, el ple també aprovarà avui una declaració de conformitat al plec de condicions del pàrquing dels serveis territorials, en què la Generalitat ha previst invertir més de 5,1 milions d'euros. En aquest cas, el termini d'execució de les obres serà de 18 mesos, i la concessió, per un període de 40 anys.

Però el pàrquing del carrer Montcada no és l'únic que Tortosa té previst construir al nucli històric. L'Ajuntament està tramitant un altre aparcament subterrani a la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. Segons el pla de viabilitat, el pàrquing hauria de costar un màxim de 4,2 milions d'euros i tenir un màxim de 249 places.

Pendents de la reversió dels terrenys que són de Salut

GUSTAU MORENO

El govern de Tortosa va presentar el pàrquing de la plaça del Carrilet el setembre passat, un dia abans de les Festes de la Cinta. Així, el calendari de tramitació del projecte ha propiciat que el nou aparcament puga sortir a concurs avui, quan Tortosa comença la Festa del Renaixement. Al setembre, l'alcalde Ferran Bel va dir que la previsió era que les obres poguessin començar durant el primer trimestre del 2009, ja que el projecte havia de sortir a concurs a l'octubre del 2008. Però el retard en el retorn dels terrenys de Salut –un tràmit que no ha finalitzat, i que a més requereix l'aval d'un acord del govern de la Generalitat– ha fet que la previsió d'inici d'obres s'haja retardat a finals del 2009. «Hem preferit no esperar-nos a tenir els terrenys, i avançar feina», va dir Bel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.