Ryanair reprendrà avui la seva activitat normal des de l'aeroport de Girona

Ahir encara es van operar només les rutes cap al sud i es van cancel·lar un 71% dels vols previstos

Les restriccions per volar van desaparèixer ahir gairebé del tot a Europa, però mentre bona part de les companyies reprenien en la mesura del possible la seva programació de vols, Ryanair va decidir esperar a avui per fer aquest pas. Segons va explicar, ho va fer per motius de seguretat i també de reorganització de tota la flota d'avions, que havia quedat repartida entre els diversos aeroports des d'on opera la companyia quan dijous passat va començar el núvol de cendra del volcà islandès. Avui, just una setmana després de les primeres cancel·lacions, és quan Ryanair recuperarà la normalitat en tots els vols previstos al continent, i l'única incidència que mantindrà serà en els vols interiors del Regne Unit i les seves connexions amb Irlanda, ja que destinarà els avions a repatriar els viatgers que han quedat penjats per tota Europa.

El problema per als viatgers que esperen un vol de tornada és trobar plaça als avions que s'enlairaran a partir d'avui, ja que molts aniran plens amb el passatge que tenia el bitllet prèviament i els que van canviar el vol per aquests dies amb l'inici de l'episodi. El dirigent de la companyia, Michael O'Leary, va insistir ahir que a partir d'ara tindran en compte totes les sol·licituds de reemborsament que demanin els viatgers pel que fa a les despeses «raonables» que s'hagin costejat.

76 vols cancel·lats

Ahir es van haver de cancel·lar 76 operacions –38 de sortida i 38 d'arribada– previstes a l'aeroport de Girona, segons va informar AENA. En canvi, es van poder fer 30 vols, amb ciutats com Madrid, Granada, Eivissa o Lanzarote. D'aquesta manera, ahir es van operar menys vols que el dimarts, perquè el percentatge de rutes internacionals cap al centre i nord d'Europa era superior.

D'altra banda, la normalització del trànsit aeri va fer reduir també els vols especials que aterraven a l'aeroport per permetre que els viatgers arribessin a la seva destinació per via terrestre. Només van ser dos, un d'arribada procedent del Marroc i un de sortida cap a Portugal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.