Urbanisme

lleida

Reclamen que els trens perillosos no passin pel centre de la ciutat

ERC i un sindicat ferroviari denuncien que Lleida no disposa de trams alternatius

L'incident provocat dimarts a la tarda a causa de la fuita d'un tren amb material altament inflamable a l'estació de Lleida ha posat sobre la taula la feble xarxa ferroviària a Ponent. La ciutat de Lleida no disposa de cap via alternativa per fer passar els trens de mercaderies perilloses per fora de la ciutat, com obliga des del 2001 un decret de seguretat ferroviària, tot i que la mateixa llei permet excepcions allà on la xarxa no permet rutes alternatives. La llei diu que no han de fer parades al centre de les poblacions i que han de passar a un mínim de 500 metres de zones habitades.

En canvi, a Lleida els trens perillosos circulen pel centre de la ciutat com la resta, i a més estan obligats a fer una parada tècnica a l'estació de passatgers, en la qual, com va passar dimarts, es pot detectar una anomalia que obligui a desallotjar tothom i suspendre tota l'activitat ferroviària.

Dimarts a la tarda, durant més de dues hores, es va desallotjar l'estació i un hotel, i es va suspendre el trànsit ferroviari convencional i d'alta velocitat entre les ciutats de Tarragona i Saragossa.

Algunes veus es van alçar ahir posant en qüestió la feble seguretat ferroviària de Lleida. ERC, sense representació a la Paeria, va recordar ahir que el seu grup ja va avisar el 2008 del risc de les parades de trens amb materials perillosos, arran d'un incident similar al de dimarts, que va ocórrer aquell any. A ERC se subratlla que la resposta de la Paeria va ser després que aquests trens només fessin una parada tècnica molt breu i que això no resultava perillós.

El sindicat ferroviari SCF també va emetre ahir un comunicat en què es recorda l'incident del 2008, es denuncia el risc potencial d'aquestes parades en zones urbanes i es reclama a Adif que busqui estacions alternatives per fer-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.