Educació

tarragona

Alumnes i professors de disseny reivindiquen tenir formació universitària

Una plataforma de l'Escola d'Art i Disseny denuncia que Tarragona és l'única demarcació sense grau

Recolliran avui signatures a la rambla Nova

Alumnes i professors de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT) s'han unit per reivindicar una formació de nivell universitari del seu àmbit, uns estudis dels quals ja gaudeixen els estudiants de les altres tres demarcacions catalanes. “Tarragona és l'única que no imparteix actualment el grau en disseny, i també va ser l'única que no va impartir l'antiga diplomatura”, va detallar ahir Rosa Fonts, docent del centre (que depèn de la Diputació de Tarragona) i portaveu de la plataforma Grau en Disseny a Tarragona Ara!, creada recentment.

Els seus membres portaran la protesta per primer cop al carrer avui, coincidint amb el Dia Mundial del Disseny, i buscaran el suport popular amb una recollida de signatures des de dos quarts de deu del matí a la rambla Nova. L'activitat reivindicativa continuarà a la una del migdia a la mateixa escola amb la lectura del manifest de la plataforma, en què es reclama que sigui la mateixa EADT la que implanti la formació universitària. Fins ara, l'oferta del centre es limita al cicle formatiu de grau superior en disseny i arts plàstiques, però, segons Fonts, l'escola té el “reconeixement i el nivell suficient” per poder fer el salt a la formació universitària. L'obstacle principal, però, és d'índole econòmica, ja que la implantació del grau implicaria una injecció econòmica de la Generalitat. “Tot i això, creiem que la inversió necessària no seria pas alta”, detalla Fonts.

Tot i que a l'EADT no els preocupa quedar-se sense alumnes si continuen fora de l'àmbit universitari (segons Fonts, el cicle formatiu té una alta demanda d'alumnes), sí que consideren que la inexistència del grau suposa un greuge comparatiu per als alumnes de la demarcació.

LA XIFRA

85
alumnes
actualment cursen el cicle formatiu de grau superior en disseny a les aules de l'EADT.

Actes de caire institucional avui al centre

La protesta de la nova plataforma, que ja ha aconseguit una vintena d'adhesions a través d'internet, es combinarà amb els actes institucionals programats per celebrar avui el Dia Mundial del Disseny. Així, els alumnes faran durant el matí diverses actuacions gràfiques, es projectarà un documental i hi haurà una taula rodona i dues conferències d'experts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.