El nou institut de Tarragona obrirà amb 90 alumnes matriculats de primer d'ESO

L'adequació com a IES d'una part de l'edifici de Lletres de la plaça Imperial costa 183.000 euros

«Està ple, sense vacants». Així començarà el curs 2009-2010 el nou IES de Tarragona, amb tres grups de primer d'ESO, segons va anunciar ahir el director dels serveis territorials d'Educació, Vicent Villena. Aquest institut també comptarà amb una unitat de suport especial (USE), que és per a alumnes amb necessitats educatives especials. D'aquesta manera, donarà continuïtat a la USE del CEIP Pràctiques, que està adscrit al nou centre d'educació secundària. Aquesta unitat «serà la segona USE de secundària de la ciutat», va dir Villena. S'afegeix a la que funciona a l'IES Martí i Franquès.

La previsió de l'estada provisional del nou institut a l'antic edifici de Lletres de la URV que l'Ajuntament ha cedit a Educació és de dos cursos. A aquest efecte s'habiliten i adeqüen els accessos des del carrer Estanislau Figueres, les sortides d'emergència i altres aspectes de la seguretat. L'IES disposarà de cuina i menjador.

Segona línia al CEIP Riu Clar, el 2011

El CEIP Riu Clar, a Ponent, recuperarà una part d'aulari del disseny inicial del projecte a través de l'ampliació que el govern va aprovar el passat dimarts. L'edifici, en forma d'u, guanya una tercera estructura enmig perquè l'escola pugui ser de dues línies en lloc d'una. A més, s'hi ha d'adequar l'accessibilitat i de construir un gimnàs. Tot plegat, té un cost de 4,6 milions d'euros per a 3.800 m² de nova construcció, que permetrà eliminar els mòduls prefabricats que hi ha al centre. Villena fa un càlcul aproximat de la posada en marxa: el curs 2011-2012, tenint en compte que el termini d'execució és de setze mesos a partir del moment de la licitació (l'any 2010). L'ampliació respon al «creixement urbanístic» i als «fenòmens de densificació de població» de Ponent. Precisament en aquesta zona, però al barri de la Floresta, s'ha previst un nou centre, però ara per ara els terrenys no han estat cedits.

Amb 86 milions d'euros menys de pressupost

El Departament d'Educació ha patit una retallada pressupostària de 86,5 milions d'euros, només per darrere del de Política Territorial (284,6 milions) i Salut (91,5 milions). Villena va reconèixer ahir que això afecta la partida de personal, la despesa corrent i les infraestructures, tot i que va dir que, a la vegada, «en línies fonamentals, continuem a bon ritme». En aquest sentit, va enumerar l'estat en què es troben les obres als diversos centres del Camp de Tarragona, entre els quals destaca la reforma del convent del Carme de Valls, per ubicar-hi el CEIP l'Enxaneta, i la de l'edifici dels Quarters, on ara es troba el CEIP provisional. Va assegurar que el pes de les inversions al territori està per sobre del 9% (la taxa d'escolarització al Camp), ja que «les taxes de creixement estan per sobre de la mitjana» catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.