Els veïns de Tarragona II denuncien els mètodes «poc ètics» de l'Ajuntament per silenciar les seves protestes

Diuen que, per fer pressió en el ple, va convocar partidaris que s'instal·li l'institut

Sempre que el ple del consistori tarragoní té previst deliberar sobre la futura ubicació d'un institut als voltants de la urbanització Tarragona II –estaria situat davant del CEIP Pax– els seus veïns fan acte de presència. Ho fan per protestar perquè consideren que la ubicació d'un centre d'aquestes característiques dificultaria molt la mobilitat. «El que volem és que hi hagi un ús menys invasiu i amb aquest equipament s'aconseguiria el contrari», va explicar el representant dels veïns, José Luis Pérez Guerra. En la sessió plenària de dilluns passat estava previst que s'aprovés la cessió a la Generalitat del solar que hi ha davant del col·legi Pax, tot i que la incompareixença a darrera hora de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros –unida a l'absència de la regidora Lola Herrera–, va impedir que l'equip de govern pogués tirar endavant la proposta. En el proper ple, però, amb el govern complet, la proposta veurà la llum.

Una crida controvertida

En qualsevol cas, els veïns de Tarragona II no hi van assistir perquè creien que les seves veus de protesta quedarien camuflades per la presència de la gent convocada pel regidor d'Ensenyament de Tarragona, Joan Sanahujes: els directors de l'IES Tarragona –provisionalment, a Lletres, i que en el futur ocuparia els terrenys del solar–, del CEIP Pax i CEIP Pràctiques, les seves AMPA i també la presidenta de la FAPAC.

El portaveu dels veïns té clar que la invitació col·lectiva efectuada pel regidor tenia un objectiu molt clar: «Volíem fer un acte presencial, però ens vam assabentar que el regidor estava organitzant una contramanifestació amb les associacions de pares i mares d'alumnes i els directors dels centres educatius, i el que volien era fer-nos callar», va recordar Pérez Guerra, que considera: «La posició del regidor ens va semblar molt poc ètica perquè no pot aprofitar-se de tenir un càrrec públic per actuar d'aquesta manera. A títol individual, sí, però no així.» Per això, els veïns van optar per no assistir al ple, conscients que des del consistori ja s'havien assegurat la presència de persones favorables a l'acord de cessió del solar, i que reduirien els hipotètics xiulets dels contraris a la construcció de l'institut davant del CEIP Pax. De fet, en plens anteriors, aquest col·lectiu ja havia exhibit cartells en què es podia llegir: «Ja no hi cabem a Tarragona 2».

Només tràfic lleuger

El portaveu veïnal va reivindicar un informe encarregat a un enginyer de camins en què es desaconsella la ubicació d'un institut en aquesta zona. «Està aprovada per a ús exclusivament residencial i només admet trànsit lleuger, però el que els dol és que vam presentar un recurs», va dir Pérez.

Per Sanahujes, legítim

S.C

El regidor Sanahujes va admetre estar al darrere de l'enviament de les cartes, però va insistir, en tot moment, que no es tractava de cap convocatòria, «sinó d'una crida a totes les persones interessades en aquest tema perquè havien assistit a tots els plens». El regidor, el nom del qual apareix al final dels escrits –sense el segell de l'Ajuntament ni tampoc la seva firma–, va afirmar que les persones a les quals anava dirigida la carta «representen mil famílies que volen l'institut, i hi estan directament implicades».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Aeroport de Girona-Costa Brava renova la seva oferta comercial

girona
societat

Instal·laran per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada al port de la Bonaigua

Alt àneu
societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA