L'enfrontament entre l'Ajuntament i els veïns de Tarragona 2 per l'IES, als jutjats

Han presentat un recurs contenciós perquè creuen que l'equipament perjudicarà el trànsit de la zona

Un cop esgotades totes les fórmules per via administrativa, els veïns de la urbanització Tarragona 2 han decidit continuar la seva croada contra la instal·lació del futur IES Tarragona 2, però emprant la via judicial. Per això, han interposat un recurs contenciós administratiu perquè continuen considerant que l'opció que defensa el consistori tarragoní d'ubicar un equipament d'aquestes característiques en una zona –la seva urbanització– que només pot absorbir «trànsit lleuger» no és una bona solució. La portaveu municipal, Begoña Floría, va exposar el malestar i la preocupació dins de l'equip de govern, «però no pel fet administratiu, que és un dret de tots els ciutadans» –va remarcar la regidora–, sinó «per la dificultat social per posar un equipament públic de servei comú com és un IES».

Els deures en mobilitat

Floria va reconèixer que «l'Ajuntament sap que ha de fer els deures en matèria de mobilitat i que ha de resoldre els problemes, i ja ho ha comunicat als veïns», encara que, en nom de l'equip de govern, continuen sense entendre les raons «d'una crítica tan forta i d'uns arguments difícils d'entendre perquè el que s'hauria de fer és ser més solidaris». Per tot això, «com a responsables públics, ens preocupa moltíssim». La regidora va recordar que també hi ha un «nombrós grup de veïns que no criden tant i que no entenen per què s'està endarrerint tot tant».

L'enfrontament entre els veïns i el consistori ja fa més d'un any i mig que dura, just el període en què l'Ajuntament va comunicar que iniciava les gestions per cedir el solar de davant del col·legi Pax a la Generalitat perquè hi ubiqués el futur IES.

El procés continua

Tot i que l'acord de cessió del solar a Ensenyament no es va aprovar en el darrer ple perquè l'equip de govern no tenia majoria absoluta –els dos partits de l'oposició, CiU i PP, també s'hi oposen–, el responsable de l'àrea d'Ensenyament, Joan Sanahujes, va relativitzar el suport que té el recurs: «Només és de la junta, però no dels seus veïns.» Sanahujes, que va deixar clar que la cessió del solar s'aprovarà en el pròxim ple i que les solucions urbanístiques ja estan projectades, va instar els responsables de l'associació a «demanar disculpes als alumnes del col·legi Pràctiques», amb referència als comentaris del president, Pérez Guerra, que un institut «portaria droga» al barri. Un dels pròxims destins de les queixes seria el síndic de greuges de Catalunya, Rafel Ribó, al qual tenen previst demanar cita en els propers dies. La junta decidirà les pròximes actuacions en l'assemblea de la setmana que ve.

La Generalitat es queda una «patata calenta»

S.C

El president de l'associació de veïns, José Luis Pérez Guerra, és conscient que l'administració local acabarà aprovant la cessió del terreny de 7.000 m² de davant del col·legi Pax al Departament d'Educació en el següent ple, però té clar que «a partir d'ara, la Generalitat s'endurà una patata calenta, sobre la qual pesarà un recurs contenciós administratiu». Tampoc no creu que això paralitzi el procés, «però sí que l'entorpirà». Des de l'ens veïnal, s'insisteix que la comunicació amb l'Ajuntament ha estat mínima i molt escassa –per ells, tan sols és vàlida la fórmula de mano i ordeno, va explicar Guerra–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.