Societat

Tortosa tindrà dues xarxes Wi-Fi gratuïtes quan s'acabin les obres de millora del parc municipal

L'Ajuntament donarà accés a internet amb límit d'horari i de descàrregues

La instal·lació de la xarxa Wi-Fi de Tortosa ja fa mesos que està a punt i és utilitzada pels serveis municipals. Però l'Ajuntament ha hagut de retardar la posada en funcionament de les zones d'accés lliure previstes al parc municipal Teodor González i al recinte de l'estadi municipal, al barri de les Ferreries. D'una banda, perquè les obres de reforma integral del parc municipal van requerir la retirada de les antenes Wi-Fi que ja s'hi havien instal·lat. I per un altre costat, perquè fins fa poc no han conegut que, legalment, l'Ajuntament pot oferir el servei d'internet als ciutadans en espais oberts, sense haver-se de donar d'alta com a operadora de telecomunicacions. «El marc jurídic ha evolucionat, i ara podem estar més tranquils a l'hora de posar-nos en marxa», va explicar el regidor de Societat de la Informació, Emili Lehmann.

Fins ara, l'Ajuntament només oferia accés lliure i gratuït a internet als usuaris d'edificis municipals, com el pavelló de Remolins o la biblioteca Marcel·lí Domingo. Però Lehmann va precisar que, un cop hagen acabat les obres del parc municipal, el consistori habilitarà les dues zones d'accés lliure al parc Teodor González i a l'estadi. El regidor va dir que els únics topalls que tindran les dues xarxes seran un horari i un límit de descàrrega, però va precisar que tothom que tinga un ordinador o un dispositiu amb Wi-Fi s'hi podrà connectar. Tot i així, Lehmann va assenyalar que han previst establir un control mínim dels usuaris, per una qüestió d'estadístiques i per garantir el funcionament correcte i segur del sistema. Segons el regidor, la gent que vulga connectar-se a les xarxes Wi-Fi del parc Teodor González i de l'estadi municipal hauran de sol·licitar un nom d'usuari i una contrasenya. Si l'experiència és positiva i les dues xarxes Wi-Fi tenen prou acceptació, l'Ajuntament no descarta habilitar-ne més en altres espais.

La Festa del Renaixement té canal propi a You Tube

  • VÍDEO: Els Zucati a la XIV Festa del Renaixement de Tortosa.
GUSTAU MORENO

La Festa del Renaixement de Tortosa ha anunciat l'obertura d'un canal propi al portal de vídeos You Tube. Així, al canal de la Festa del Renaixement ja hi ha una quinzena de vídeos amb algunes de les millors actuacions i els moments més interessants dels actes propis de l'última edició. Segons ha destacat l'organització, es tracta d'un «petit tast» del que és la Festa del Renaixement, i del que la gent podrà veure si visita Tortosa durant l'últim cap de setmana de juliol. Els primers vídeos que s'hi poden veure són diferents moments de l'acte inaugural de la XIII Festa del Renaixement; l'anunci oficial de la catorzena edició i la seua cerimònia inaugural; un moment de la cercavila de la família Álvarez fins al campament dels jardins del Príncep, i les actuacions dels Zucati, la Suterranya i la Troupe de Dowland. Finalment, també hi ha diversos vídeos de la gran desfilada de la XIV Festa del Renaixement.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.