Recorren contra les eleccions convocades pel Col·legi de Metges per «fraudulentes»

Els denunciants presentaran una candidatura alternativa a la d'Eudald Bonet

Un grup d'onze metges gironins, encapçalat per Jordi Berdala i Joan Antoni Mulà, acusen l'actual junta de govern del COMG d'haver convocat eleccions de forma fraudulenta en avançar la convocatòria cinc mesos per tal que l'actual president en funcions, Eudald Bonet, no arribi al termini de 12 anys consecutius en el mateix càrrec que, d'acord amb la llei 7/2006 de col·legis professionals, li impediria de tornar-se a presentar. En el recurs presentat al COMG, firmat entre altres pel cardiòleg i director mèdic del Trueta, Rafel Masià, i el doctor Joan Brunet, de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), els metges denuncien que Bonet té conflicte d'interessos perquè és, al mateix temps, president del COMG i president, des del desembre passat, de la companyia d'assegurances AMA, una mútua que va ser investigada pel Ministeri d'Economia pel cobrament il·lícit de dietes. AMA va presentar, per la seva part, una querella en contra del director general d'Assegurances.

Un altre dels motius que van causar indignació entre molts col·legiats és que es van assabentar de la convocatòria d'eleccions anticipades a través d'una carta que van rebre en plenes festes nadalenques i amb un escàs marge de maniobra per presentar candidatures. L'acord del COMG per convocar eleccions es va prendre el 17 de desembre del 2009 i la proclamació de candidatures serà el dia 18. Sobre la candidatura alternativa a la de Bonet, Berdala va eludir de concretar qui l'encapçalarà. «S'està treballant per acabar-la de definir», va dir.

Un altre motiu que al·lega aquest grup per recórrer contra les eleccions és que s'han aprovat uns requisits il·legals per ser candidat, excloents i arbitraris, no previstos ni en els estatuts ni en cap altra norma. També addueixen que la junta de govern sortint és, de fet, la junta electoral. I en aquesta línia sostenen que la junta electoral només fa propostes i no pot prendre acords definitius ni excloure candidats. En la llista de greuges, afegeixen que no s'ha fixat la data de celebració de les eleccions, s'han modificat, en contra de l'estatut, les condicions de vot per correu i hi ha una censura prèvia a la propaganda electoral.

«Cal un canvi de rumb»

L'afer d'AMA va aixecar en el seu moment una forta polseguera dins del COMG i va enfrontar-lo amb la resta de col·legis de metges de Catalunya. Els denunciants critiquen que els col·legiats gironins van ser obligatòriament assegurats en la companyia que ara presideix Bonet ja que el pagament de l'assegurança es va incloure dins de la quota col·legial. «Ara hi ha molts col·legiats que paguen dues pòlisses d'assegurances», va indicar Berdala. Segons Berdala, a molts col·legiats no els va agradar gens com es va desenvolupar l'afer esmentat, estan descontents amb la junta actual i volen un canvi de rumb dins del COMG. «Estem sols i barallats amb la resta de col·legis de metges i cal redreçar aquesta situació», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.