Bonet, l'únic candidat a presidir el col·legi de metges desprès d'excloure la llista de Mulà

El COMG ha deixat fora la llista alternativa per «falta de respecte» envers Bonet

Bonet, que va comparèixer sol i amb un discurs escrit davant dels mitjans de comunicació, va explicar ahir que la junta de govern del COMG, un cop escoltada la junta electoral –la composició de la qual es manté en secret– i d'acord amb l'article 47.2 dels estatuts del Col·legi, havia atès la seva reclamació per deixar fora del procés electoral la candidatura encapçalada per Joan Antoni Mulà. Bonet considera que les declaracions fetes a aquest diari els dies 14 i 19 per membres de la llista de Mulà el desacrediten i li falten al respecte. «Fins ara sempre hi havia hagut joc net», va declarar Bonet.

El doctor Bonet va negar que l'avançament en cinc mesos de les eleccions tingui res a veure amb la intenció d'evitar d'arribar al termini de 12 anys consecutius en el mateix càrrec que, d'acord amb la llei 7/2006 de col·legis professionals, li impediria de tornar-se a presentar, contràriament al que sostenien el seus contrincants. Bonet va assegurar que l'avançament de les eleccions s'havia acordat «per tancar terminis amb anys naturals». L'únic candidat a presidir el COMG per quatre anys més tampoc creu que hi hagi cap conflicte d'interessos que limiti la seva gestió al capdavant del Col·legi amb el fet de presidir AMA, una companyia d'assegurances investigada pel Ministeri d'Economia pel cobrament il·lícit de dietes. Tots els col·legiats gironins tenen contractada una pòlissa amb AMA. La candidatura de Mulà es va queixar sobre aquest punt adduint que molts col·legiats gironins paguen dues pòlisses d'assegurances, Bonet va dir que si ho fan és perquè volen i va convidar Mulà i Jordi Berdala –que es presentava com a vicepresident primer en la llista– a dir quantes pòlisses paguen ells. Sobre la marxa d'alguns membres de la llista de Bonet, aquest va explicar que ha estat er «factors externs». «Alguns membres han estat convidats a reflexionar sobre la seva permanència a la llista encapçalada per mi i han fet cas a aquestes invitacions i s'han donat de baixa», va indicar.

Pel que fa al recurs que Mulà i Berdala van presentar a la conselleria de Justícia adduint que les eleccions eren fraudulentes perquè el reglament per a aquestes eleccions no s'ajustava als estatuts, Justícia els ha donat la raó. Justícia es va adreçar a Bonet per advertir-li que el COMG havia de seguir el procés electoral de conformitat amb els estatuts vigents. En relació amb aquesta qüestió, Bonet va dir, que tot i no estar-hi d'acord, la junta de govern havia retirat el reglament en qüestió i s'havia limitat a seguir el que estableixen els estatut del col·legi.

Membres de la candidatura de Mulà van admetre ahir que l'exclusió era una opció que no consideraven, però no creuen que amb les declaracions fetes a aquest diari hagin ofès ningú. «Ni tan sols estem en campanya electoral!», va recordar Berdala. La candidatura de Mulà manté que la decisió del COMG provocarà un greu enfrontament entre els col·legiats gironins i que s'estudiaran totes les vies legals perquè s'anul·lin aquestes eleccions.


ELS PROTAGONISTES

Eudald Bonet
candidat a presidir el COMG
Fa onze anys que presideix el Col·legi de Girona i s'ha presentat a la reelecció. Vol finalitzar projectes com el Fòrum Sanitari, la signatura electrònica i tancar les discrepàncies amb el Col·legi de Barcelona
Joan Antoni Mulà
candidat exclòs
Cap del servei de ginecologia de l'hospital de Blanes. Era el primer cop que encapçalava una candidatura per presidir. Està disposat a buscar totes les eines legals al seu abast perquè s'anul·lin aquests comicis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca