Societat

Tortosa

Tortosa tirarà endavant el seu crematori

El cementiri de Sant Llàtzer també s'ampliarà amb servei de columbaris

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assegurar ahir que el projecte per ampliar el cementiri municipal de Sant Llàtzer amb un nou tanatori i un servei de crematori continua el seu curs, i que tirarà endavant. El govern tortosí havia anunciat el projecte ara fa dos anys; però el gener del 2009, l'associació de veïns del camí de Sant Jordi va entregar-li un manifest d'oposició amb 473 firmes, per la proximitat amb els seus habitatges. També el PSC va donar suport als veïns, tot reclamant un emplaçament alternatiu, tot i que el projecte estava inclòs en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM) aprovat durant el mandat anterior, amb Joan Sabaté a l'alcaldia. Bel va dir que el projecte encara trigarà a sortir a concurs, ja que la intenció del govern tortosí és vincular el crematori a la gestió del tanatori de Jesús, la qual es troba en litigi.

D'altra banda, durant el mandat actual s'han fet uns 150 nínxols nous al cementiri de Sant Llàtzer. A més, el regidor de Serveis, Joan Sanahuja, va explicar que l'any que ve voldrien construir una zona de columbaris, ja que comença a haver-hi alguna demanda per dipositar les cendres dels difunts. Tant demà com l'1 de novembre, el servei de bus per accedir al cementiri de Sant Llàtzer serà gratuït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.