Societat

Els usuaris poden denunciar els incompliments de la llei del tabac per internet

Facua habilita una web perquè els usuaris donin compte tant dels locals on encara es permet fumar als clients com d'aquells en els quals els seus treballadors ho facin mentre atenen el públic

L'associació de consumidors informarà a les autoritats sanitàries perquè es faci la verificació de les irregularitats i s'apliquin les sancions

Facua-Consumidors en Acció ha habilitat una pàgina web (www.facua.org/leydeltabaco) en què els usuaris poden denunciar els incompliments de la llei del tabac, la modificació de la qual entra en vigor aquest diumenge 2 de gener.

Així, els consumidors que detectin vulneracions de la norma en establiments, recintes o organismes públics han d'omplir al web un formulari amb les seves dades i els de la irregularitat que vulguin denunciar per traslladar-la a l'associació. Segons ha informat l'associació, els usuaris poden donar compte tant dels locals on es continua permetent fumar als clients com d'aquells en els quals els seus treballadors ho facin mentre atenen el públic, entre d'altres vulneracions.

També poden informar a l'associació, entre d'altres qüestions, dels organismes de les administracions públiques, com centres de salut, on no es prenguin mesures per evitar que els seus treballadors o els usuaris fumin, parcs infantils en els quals es continuï fumant, hotels que no respectin la restricció d'un màxim del 30% d'habitacions per a fumadors, que han d'estar separades de la resta, així com de qualsevol programa de televisió en el qual algun presentador o convidat aparegui fumant.

Després de les denúncies, Facua assenyala que informarà a les autoritats sanitàries competents a les quals sol·licitarà que facin inspeccions per verificar les irregularitats i, en el seu cas, aplicar les sancions establertes a la norma. La llei preveu multes de 30 a 600 euros als fumadors i de 600 a 10.000 als hostalers.

Per a l'associació, la novetat més destacable que incorpora la modificació de la llei del tabac és la prohibició de fumar a tots els establiments d'hostaleria. En aquest sentit, fa una crida als responsables d'aquests locals que assumeixin i facin complir la norma i alhora demana als fumadors comprensió amb les noves restriccions establertes a la llei ja que el seu objectiu és protegir els drets dels no fumadors.

De la mateixa manera, demana més inspeccions a les autoritats autonòmiques i reclama a les autoritats sanitàries que intensifiquin les inspeccions per garantir el compliment de la llei i apliquin les sancions previstes a la mateixa a les empreses, organismes o particulars que la vulnerin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.