La Fapac i el sindicat USTEC qüestionen la introducció de les noves tecnologies

Recorden que els ordinadors només són una eina i que, per si sols, no milloraran l'educació

«Hem d'estar contents perquè cada nen porti un ordinador a la motxilla?», convida a reflexionar la presidenta de la Fapac a Girona, Imma Fuyà, que alerta que aquests aparells, per si sols, no serviran de res, i que són una eina per aplicar uns programaris dels quals «no se sap res». «I una altra cosa –hi afegeix–: el nivell de comprensió lectora dels nostres alumnes és dolent, i no sé si per solucionar-ho l'ordinador serà millor que el llibre. A més, com pot ser que ens gastem tants de diners en ordinadors quan hi ha escoles sense un edifici en condicions?», es pregunta la representant de les mares i els pares.

«Política d'aparador»

Per la seva banda, el sindicat USTEC ho qualifica de «política d'aparador del departament». «Pensar que les noves tecnologies, per si mateixes, faran que l'educació sigui millor és creure que els mestres i els pares som babaus: l'important és el contingut, l'ordinador és una eina de suport i prou», apunta Xavi Díez. La UGT, més moderada, només reclama que la innovació vagi precedida d'una bona formació en noves tecnologies per als educadors.

Bons temps per a l'FP

Queden molt lluny els anys en què la formació professional es relacionava amb un ensenyament de segona. Això passava quan els títols universitaris et garantien un accés ràpid a una feina ben remunerada. Des de fa un temps les coses han canviat i les estadístiques demostren que troben feina amb més facilitat els titulats en mòduls formatius que els universitaris. Per això i perquè hi ha gent que no troba feina que continua formant-se, al nou curs hi haurà 3.754 matriculats a cicles formatius de grau mitjà i 2.423 a cicles de grau superior, unes quantitats un 8,5 % i un 7,7 %, respectivament, superiors a les de l'últim curs. Arran de l'augment de la demanda, l'oferta de cursos ha crescut: d'una banda, s'han creat 7,5 grups nous de grau mitjà i, de l'altra, s'estrenaran un curs de grau mitjà (sistemes microinformàtics i xarxes a l'IES Palamós) i dos més de grau superior (gestió comercial i màrqueting i instal·lacions electrotècniques, a l'IES Serrallarga de Blanes).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.