Sis locals de nit han estat denunciats a la fiscalia per excés de soroll en 27 mesos

Del gener del 2007 fins al març del 2009 hi va haver 172 locals al districte denunciats per infringir la normativa de soroll

El debat sobre el civisme té múltiples ramificacions quan es parla d'un districte, com ara el de Ciutat Vella, amb zones que reben un ús tan i tan intensiu: amb aspectes diversos, amb efectes ben visibles al carrer i, sovint, amb repercussions directes sobre la tranquil·litat dels veïns. Una mostra ben evident d'això és la dada que va fer pública recentment el govern del districte: en tan sols poc més de dos anys, del gener del 2007 al març del 2009, 172 locals de Ciutat Vella han estat denunciats per excés de sorolls, amb la corresponent obertura d'expedient. D'aquestes denúncies, 93 encara estan en tràmit. A hores d'ara n'hi ha sis que es troben en mans de la fiscalia. I sis més estan en mans de la unitat de policia administrativa de la Guàrdia Urbana, dedicada al compliment de les exigències administratives.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Itziar González, diu que sovint hi ha problemes a la via pública que tenen la seva «gènesi» en l'espai privat. És en aquesta línia que al juliol van iniciar una nova mesura de restricció dels horaris nocturns en els comerços que podien obrir fins a la matinada –d'autoservei, plats preparats i alimentació personalitzada– arran de les queixes de veïns que materialment no podien dormir. Des de l'agost fins ara, dels 38 establiments que des del districte se sabia que estaven afectats per la mesura –és a dir, que obrien fins les tres de la matinada– a 23 se'ls ha obert un expedient sancionador per no tancar a les dotze de la nit, tal com marca la nova mesura. A més, el fet que un d'aquests establiments funcionés sense llicència ha motivat una ordre de cessament de l'activitat, que està pendent de notificar i, per tant, d'executar-se. Un altre fenomen que colonitza alguns carrers de Ciutat Vella és el de la venda ambulant, que, segons fonts del districte, es produeix bàsicament a la plaça Pau Vila, la Rambla i el carrer Argenteria. Com a mínim, aquests tres punts han concentrat aquest estiu la major part de les 11.632 intervencions que ha fet la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant, tant de llaunes com de complements de vestir. El nombre de llaunes decomissades, 77.789, va pujar un 43,7% respecte de l'estiu anterior.

LES DADES

Actuacions contra els locals amb queixes per soroll
172 denúncies
93 expedients en tràmit i, d'aquests, sis casos han estat denunciats a la fiscalia
Restricció d'horaris nocturns a determinats comerços
23 establiments han incomplert la nova normativa. D'aquests, 22 són expedients sancionadors i hi ha una ordre de cessament
Quatre establiments han incomplert en més d'una ocasió el decret de restricció horària a la nit
Venda ambulant
Durant l'estiu, la Guàrdia Urbana ha fet 11.632 intervencions per aquest tema en el districte
S'han decomissat 77.789 llaunes
Pla d'ordenació dels establiments de venda d'articles de records
Durant l'estiu, s'han precintat cinc establiments comercials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.