Successos

Condemnen l'interventor del Vendrell per abús sexual a una becària de l'Ajuntament el 2005

L'interventor de l'Ajuntament del Vendrell, Ferran Hinojo, ha estat condemnat pel jutjat penal número 1 de Tarragona per un delicte d'abús sexual a una becària que l'any 2005 treballava al seu departament. Segons han publicat alguns mitjans de comunicació, la jutgessa ha imposat al funcionari, que també és militant del PP, una multa de 5.475 euros i també l'obliga a indemnitzar la víctima amb 4.000 euros per danys morals i per haver-li estripat una peça de roba. Tot i això, la magistrada ha decidit absoldre Hinojo de l'altre delicte que l'imputava l'acusació, el d'assetjament sexual laboral.

Continuarà al càrrec

Els fets van tenir lloc al mes d'abril del 2005 quan la víctima, llavors menor d'edat, treballava com a becària a l'Ajuntament del Vendrell. Segons el relat de la denunciant, una tarda l'interventor va fer-li tocaments mentre ella es trobava al seu lloc de treball. Durant la vista oral del judici, celebrada a l'octubre, l'acusació va mostrar com a prova la samarreta que portava aquell dia la jove, i que es va esquinçar després que ella s'hi resistís. La víctima va denunciar Hinojo dos dies després per recomanació del director del centre on estudiava.

Arran d'aquests fets, Hinojo va ser apartat del seu càrrec per la llavors alcaldessa, Helena Arribas (PSC), però amb el canvi polític produït al consistori el passat 2007, i que va propiciar l'entrada de CiU al govern, el funcionari va ser restituït al seu lloc de treball. L'alcalde, Benet Jané (CiU), ahir va assegurar que Hinojo continuarà com a interventor ja que la sentència no és ferma i el funcionari pretén recórrer contra la decisió judicial. El condemnat va defensar, al judici, que la denúncia era una maniobra política per perjudicar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.