La fred porta temporal però no neu

Les onades van superar els cinc metres d'altura i les temperatures màximes no van superar els 8 graus

El temporal va tenir com a efecte més visible les fortes onades, que a Roses van arribar ahir al matí als 5,6 metres, i que es van mantenir per sota els 4 metres durant tota la tarda. Això va fer que es malmetés algun passeig, com el del Molinet de l'Estartit, i a la platja de s'Abanell de Blanes el temporal es va endur la sorra.

Les barques de pescadors es van quedar a port, tret de Palamós, on dues van desafiar el mal temps i van decidir sortir. El vent va bufar per sobre dels 50 quilòmetres per hora a l'interior, mentre que a la costa va superar els 60. A Portbou es va arribar gairebé als 100 km/h.

Pel que fa a les temperatures, quan l'ambient va ser més fred va ser diumenge a la nit, i ahir, a mesura que el dia va anar avançant, les temperatures també van anar pujant. En la majoria de pobles, a les sis de la tarda les temperatures eren més altes que al migdia. Bona part dels municipis van estar entre els 6 i els 8 graus de màxima, i només es van registrar valors negatius a muntanya, on es van concentrar les nevades. Fora d'això, destacar que a la Vajol es va tancar preventivament l'escola, pel glaç que hi havia a la carretera.

Efectes a Catalunya

Fora de les comarques gironines, cal destacar que a la Catalunya del Nord va nevar en determinats punts de l'Albera. A la resta del país el mal temps va deixar més de 1.600 alumnes sense classe i la neu va portar problemes de trànsit, sobretot a les comarques tarragonines i a les de Ponent. A més, la mala mar va fer suspendre el trànsit navilier entre Barcelona i les Illes Balears. Les previsions són que avui el temporal comenci a remetre, si bé encara es mantindran les temperatures fredes durant uns quants dies més.

Conseqüències del temporal arreu de la Costa Brava

El temporal no va causar grans estralls al mobiliari urbà ni a la primera línia de costa, però sí que va tenir algunes conseqüències. A la primera foto, les onades impactant a l'Escala, i a la segona, gent retirant les barques de la platja de Calella de Palafrugell, per evitar possibles desperfectes. A la tercera imatge, els efectes a Blanes, on l'aigua va arribar fins al carrer i la platja va perdre molta sorra. A més el passeig va perdre una petita part a la zona dels càmpings. A Tossa, on correspon la quarta foto, les onades del temporal també van trencar la sorra i van arribar fins als peus del passeig, on, com a Blanes, s'hi va restringir la circulació de vehicles.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.