Successos

L'alcalde de Montcada va recórrer a «Luigi» perquè li fes de «padrí» amb el PSC

Així ho va declarar davant el jutge l'excap d'Urbanisme de l'Ajuntament Antonio Jiménez, imputat en el cas

Els fils que movia Luigi no estaven relacionats únicament amb operacions immobiliàries. A Montcada, el principal imputat pel cas Pretòria es va reunir fins a onze vegades amb l'alcalde d'aquest municipi, César Arrizabalaga, acompanyat sovint de l'excap de l'àrea de Territori de Montcada i exregidor de Sant Andreu de Llavaneres, Antonio Jiménez (PSC), imputat també en la trama de corrupció urbanística. En aquest cas, les trobades amb Luigi tenien per objectiu aconseguir mantenir l'alcalde en una bona posició dins el partit perquè pogués repetir com a cap de llista del PSC en les pròximes eleccions municipals.

Així es recull en la declaració que Jiménez fa al jutjat número 5 de Madrid el desembre del 2009 en el procés de diligències prèvies per la seva intervenció en la trama del cas Pretòria. Jiménez declara que Arrizabalaga es mostrava preocupat pels obstacles que observava en el seu entorn, que li dificultaven la seva reelecció com a cap de llista del PSC local. «Vam tenir trobades i no únicament amb García sinó també amb tota la gent amb la qual teníem relació per intentar consolidar aquesta posició perquè ell es tornés a presentar», assenyala Jiménez. Veient la sorpresa que expressa el mateix fiscal per l'objectiu de les trobades, l'exregidor de Sant Andreu de Llavaneres explica: «Em semblava que era una persona [en referència a Luigi] molt ben relacionada amb el món professional però també amb el món polític.» Tot i això, Jiménez confessa que llavors no sabia que Luigi havia estat expulsat del PSC. «El que sí que em consta és que tenia relacions polítiques», hi afegeix. Durant la seva declaració, Jiménez també assegura que ni Luigi ni ell havien actuat urbanísticament al municipi de Montcada i Reixac i que els contactes, arran de les reiterades preguntes del fiscal, eren només per demanar a Luigi que «ens ajudés a consolidar l'alcalde, però des del punt de vista polític», destaca de manera repetida.

De fet, la preocupació de l'alcalde pels obstacles per repetir com a cap de llista s'aprecien també en la transcripció d'una conversa telefònica entre Luis García i l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz el 19 de maig de l'any passat. Luigi explica a Muñoz que s'ha trobat amb «Toni i César», perquè: «Tractem el tema de fer fora un que tenen allà, a veure si els ajudem.» Muñoz diu que el dia abans també es va trobar amb l'alcalde. La persona a la qual han de fer fora és l'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Montcada, Jordi Climent, mà dreta de l'alcalde de Montcada durant el passat mandat i assenyalat com a hereu d'Arrizabalaga. Climent va presentar la dimissió com a regidor d'Urbanisme a principi del 2010.

Jiménez: «García estava molt ben relacionat amb el món polític»

e.ansola

«Arrizabalaga estava preocupat perquè políticament pensava que tenia algun tipus d'oposició al partit, m'ho va comentar i el que vam fer conjuntament va ser tocar totes les tecles que coneixíem del partit socialista per intentar que l'alcalde es pogués mantenir en les pròximes eleccions.» Així comença la declaració que Jiménez fa al jutjat davant les preguntes del fiscal per les seves trobades amb García acompanyat de l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga. Jiménez assegura que les seves trobades es limitaven a demanar informació a García sobre com consolidar el projecte de l'actual alcalde, però sempre des del punt de vista polític. «L'única voluntat que teníem era ajudar a preparar un projecte suficientment interessant perquè Arrizabalaga es pogués presentar amb garanties a les següents eleccions», continua Jiménez. A més de García, i segons es desprèn de la resta de la documentació que s'inclou en el sumari, Arrizabalaga també es reunia amb l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz. Era García, però, qui sembla que tocava més tecles a l'Ajuntament de Montcada, ja que, en una altra de les transcripcions telefòniques, García arriba fins i tot a oferir el càrrec de gerent de l'Ajuntament a un conegut de nom Carlos, segons consta al sumari. En una altra transcripció telefònica de l'11 de maig del 2009, Jiménez truca a García per dir-li que «César» li ha donat hora per parlar amb la gent d'Ánfora, una empresa immobiliària i de construcció de la qual Jiménez va ser director fins al juny del 2009, segons declara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.