Successos

el cas de la mare que va assassinar els fills a lloret

Hipnosi per abusar de la filla gran de la infanticida

Ahir va començar a Manchester el judici contra Martin Smith, acusat d'abusar de la filla gran de Lianne Smith, la mare que va matar els dos fills que va tenir amb Martin

La fiscal diu que la hipnotitzava

Martin Smith, de 45 anys, el marit de la presumpta parricida Lianne Smith, de 43, acusada d'haver matat el passat mes de maig els dos fills de la parella, d'onze mesos i cinc anys, en un hotel de Lloret de Mar, va comparèixer ahir davant de la cort criminal de Manchester per respondre de diversos càrrecs de violació, intent de violació i assalts indecents en la persona d'una menor, Sara, la filla gran que Lianne havia tingut amb el seu anterior marit. Smith, com ha fet sempre, es va declarar innocent de les imputacions. Per sotmetre la seva víctima, fins i tot Smith hauria recorregut a suposades tècniques d'hipnotització (Smith s'havia fet famós per aquests arts a la televisió) segons l'al·legat inicial de la fiscalia. Progressivament, va fer servir la violència, cada vegada en un grau més elevat, per aconseguir els seus propòsits.

L'acusat, que va ser detingut a Barcelona el 7 de maig i extradit al Regne Unit, no està implicat en el cas que se segueix a Girona contra la seva dona per la mort per asfíxia dels seus fills. La fiscal del cas, Hilary Manley, va assegurar durant la primera sessió de la vista que “l'abús sexual per part de l'acusat va ser sistemàtic i perllongat al llarg d'una dècada”, del 1995 al 2004.

L'acusat hauria forçat la menor, primer, a tocar-li els òrgans sexuals. Ell, al seu torn, també tocava les parts íntimes de la noia. Amb l'ús progressiu de la violència, Martin Smith l'hauria finalment violada repetidament des de l'edat dels 13 anys. A partir d'aquest moment, la noia es va sotmetre completament a la voluntat del pedòfil. L'any 2007 la víctima, aleshores amb prou maduresa per resistir-se als abusos continuats, va denunciar els fets. Smith va aconseguir evitar l'acció de la justícia després de ser interrogat i deixat en llibertat sota paraula. Poc després, en companyia de la seva dona, es va traslladar a Catalunya. La fugida, segons els arguments que va donar Lianne, es va produir perquè un cop es va produir la denúncia de Sara contra Martin, els servis socials es van interessar per Rebecca, la filla que tenia la parella, que anomenaven Becky, i va tenir por que li prenguessin la nena. Martin, Lianne i Rebecca es van establir llavors a Barcelona, on van viure amb discreció i gràcies al que guanyava ella fent classes d'anglès, ja que Martin, per la seva condició de pròfug, no treballava. Durant la seva estada a Barcelona va néixer Daniel, de qui les autoritats del Regne Unit, que buscaven Lianne i Rebecca com a persones desaparegudes, desconeixien l'existència. Quan els Mossos van localitzar Martin, el 7 de maig passat, i el van detenir per entregar-lo a la justícia britànica, Lianne va emprendre una altra fugida amb els dos nens. Va anar a un hotel de Lloret i allà els va asfixiar. Va dir que tenia por que els els prenguessin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.