Europa defensa la legalitat del tancament de repetidors de TV3 al País Valencià

Brussel·les considera que no hi ha proves perquè estiga vulnerant-se el dret comunitari

La comissària europea de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, considera que «no hi ha proves perquè estiga infringint-se el dret comunitari» amb el tancament de repetidors de TV3 al País Valencià i reconeix el dret de cada Estat membre a «gestionar l'espectre de radiofreqüències mitjançant el sistema de llicències». Aquesta ha sigut la resposta de Reding a una pregunta de l'europarlamentari Ramón Tremosa (CiU) en què denunciava la «passivitat del govern espanyol davant el tancament dels repetidors per part de les autoritats valencianes». Tremosa ha expressat que l'actitud del Consell «és una agressió contra la llengua dels valencians i el seu dret a elegir entre diferents fonts d'informació».

En la seua intervenció la comissària ha assegurat que Brussel·les no té intenció d'adreçar-se a les autoritats espanyoles per a aclarir aquest afer, ja que tot i que la normativa europea estableix que tots els països han de garantir la llibertat de recepció i no posar impediments a les retransmissions en el seu territori de serveis procedents d'altres Estats membres en aquest cas «es tracta d'una cadena espanyola en territori espanyol».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.