Política

Chacón nega una oferta als EUA perquè augmenti la seva presència militar a Espanya

La ministra de Defensa desmenteix les filtracions de Wikileaks

Veuria amb bons ulls que el nou comandament del Pentagon per a Africa (Africom) s'instal·lés a Rota

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha assegurat aquest dimarts que el govern espanyol no ha ofert als Estats Units augmentar la seva presència militar a Espanya ni instal·lar a Rota el nou comandament del Pentàgon per a Àfrica (Africom), com asseguren els papers secrets filtrats per WikiLeaks.

Chacón ha dit en una entrevista a la cadena Ser, que està llegint amb interès però “no amb preocupació” els papers secrets del departament d'Estat dels EUA que publica El País i altres mitjans, i que ha qualificat de “comentaris subjectius”.

A Chacón no li consta un “oferiment formal” dels EUA per traslladar a Rota el nou comandament de Africom i tampoc que el govern espanyol l'hagi ofert a l'administració nord-americana. Però si en aquesta relació “més que òptima” es decidís instal·lar, la ministra ho veuria amb bons ulls perquè reforçaria la relació i impulsaria les aliances amb els països africans per lluitar contra el terrorisme i la immigració il legal.

Wikileaks també ha filtrat que Chacón volia elevar a tractat el conveni de cooperació amb els EUA per a la defensa. La ministra ha explicat que li va dir al llavors ambaixador nord-americà, Eduardo Aguirre, que Espanya volia millorar el conveni per “estar en condicions d'igualtat” perquè no volia una relació de “submissió”, sinó “de tu a tu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.